Vestegnens kommuner har succes med exitstrategi

Der har tidligere været kritik af kommunernes indsats, når det gælder exitstrategien for bandemedlemmer og banderelaterede personer, men på Vestegnen har man taget kampen op.

De 11 kommuner har siden exitstrategien blev lanceret i 2011 haft kontakt med 164 personer med tilknytning til bandemiljøet, skriver DR København.

71 af dem har valgt at skrive under på en exitstrategi, hvor de bliver hjulpet og fulgt af politi og kommuner i to år, og erfaringerne er indtil videre positive.

Unge kommer i job eller tager en uddannelse

Ifølge nye tal fra Vestegnens politi har 27 banderelaterede afsluttet forløbet. Af dem er 19 påbegyndt arbejde eller uddannelse uden at falde tilbage i ny kriminalitet.

Exitkoordinator hos Vestegnens politi Michael Petersen roser kommunerne, som prioriterer området højt.

- Det er jo godt, fordi det er et problem for unge mennesker, som hænger i rockerbandemiljøer, at de ikke selv kan komme ud. Og der har de brug for hjælp fra kommuner og politi, siger han til DR København.

Koordinatorer hjælper unge på kryds af kommunegrænser

I alle Vestegnens kommuner arbejder der exitkoordinatorer, som samarbejder på kryds af kommunegrænser. I Ishøj alene har de formået at få 12 banderelaterede personer til at gå ind i exitprogrammet, og her arbejder kommunens exitkoordinator Camilla Møller Hansen med at skabe kontakt.

- Jeg tænker, det er et tegn på, at vi gerne vil de her borgere, og at vi faktisk ønsker et andet liv for dem og at vi stiller op, siger hun som forklaring på at kommunen har godt fat, siger hun til DR København som forklaring på, at de har nået ind til de kriminelle unge.

44 bandemedlemmer og banderelaterede er lige nu igennem forløbet, og politiet håber, at erfaringerne fortsætter positivt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik