Ventetiden på Roskilde festes væk

Siden mandag har Oddny festet igennem for at slå tiden ihjel. Stemningen, inden musikken begynder, er en lige så stor del af festivaloplevelsen som musikken.

"Århhhhhhhhh hvornår begynder musikken." Utålmodigheden er til at spore i de 75.000 festivalgæster på Roskilde Festival. Allerede nu forsøger de mest utålmodige forgæves at liste sig vej gennem indgangene til festivalpladsen.

Men længere nede af den støvede sti i Øst står Oddny Maria Oddsdottir og tager sig en slapper. Hun står og plejer de tømmermænd, hun har fået efter at have indtaget utallige lavlunkne øl og festet til klokken fire hver morgen siden mandag.

Men på trods af massiv søvnunderskud mener Oddny, at udmattelsen er det værd.

- Festivalen er egentlig delt op i to etaper. Den første finder sted, inden festivalen og musikken for alvor begynder. Her går folk rundt til hinanden og fester igennem hele natten, fortæller Oddny Maria Oddsdottir til Ritzau.

- Den anden begynder nu her om få timer, altså samtidig med at musikken starter. Jeg synes klart, at den første etape er mindst ligeså sjov som den anden.

Siden hegnet til festivalens campingområde blev væltet i lørdags, har tusinder valfartet til Roskilde. Allerede søndag kunne festivalens talkvinde, Christina Bilde, fortælle, at der var kommet 40.000 festivalgæster til området.

Op gennem tiden er "den første etape" blevet en integreret del af festivalen. Det er her, folk lærer hinanden at kende på kryds og tværs, inden interessen bliver flyttet over på musikken.

Som optakt til musikken er der tradition for, at festivalens skateboardbane holder flere events, biografen byder på mange forskellige filmforestillinger, og Pavillon Junior - den tidligere Campingscene - tyvstarter musikken.

- Det er med at feste i dagene op til, musikken begynder. For ligeså snart den gør det, er der dødt herude i lejrene, og man bliver nemt væk fra hinanden i menneskemængden til koncerterne.

- Men jeg kan godt mærke på min krop, at den har haft det bedre. Men der er jo kun Roskilde én gang om året, siger Oddny Maria Oddsdottir og skynder sig videre i menneskemængden.

- Jeg skal jo skynde mig ned til mine veninder. Vi bliver nødt til at have en god plads til Patti Smiths koncert, råber Oddny Maria Oddsdottir tilbage.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere