Venstre vil lukke Ritts Madhus

Det skal være slut med økologiske skolemad til de københavnske børn. Venstre foreslog her til aften at smække kassen i over for Københavns Madhus. Det skriver B.T.

Meldingen kommer efter en stribe afsløringer i B.T. af forholdene i Ritt Bjerregaards prestigeprojekt, der skal sørge for mad til københavns skolebørn for i alt 100 millioner kroner.
- VI foreslår, at man øjeblikkelig stopper for at bruge skattepenge på det her socialdemokratiske madsnoberi, som i virkeligheden bare er Ritt Bjerregaards prestigeprojekt. Det er alt, alt for dyrt. Både børn og ældre skal have god mad, men vi får alt for lidt ud af de mange penge, som vi bruger på det her projekt. Det er for meget bureaukrati og kommunens køkkener kan lave det meget billigere, siger Pia Allerslev.
Forslaget om lukningen af København blev fremsat i forbindelse med forhandlingerne om budgettet for Københavns Kommune for 2010.
Pia Allerslev har tidligere krævet redegørelse fra overborgmesteren efter, at bt.dk har skrevet at ni bekendte og en bror af Københavns Madhus direktør Anne-Birgitte Agger er blevet ansat. Otte af stillingerne har slet ikke været slået op - og det er netop disse otte ansættelser, der ifølge en forvaltningsret ekspert er klart ulovlige.
- Men det er nu ikke B.T,s historier, der gør, at jeg nu mener madhuset skal lukkes. Jeg har mente det længe, fordi det er så præget af Ritt Bjerregaards madsnoberi. Eksempel har de en ratingordning, hvor man får et stort beløb tjekker køkkenerne på plejehjem. Man dumpede eksempelvis et plejehjem, fordi der ikke var dug på et af bordene. Men det var netop taget af, fordi den senile dame, der sad ved bordet ellers hele tiden rev dugen af.
Et internt notat fra Københavns Madhus, som bt.dk er i besidelse af, viser, at skolemadsprojektet er stærkt forsinket. På nuværende tidspunkt leverer man således kun til 18 ud af de lovede 47 skoler. Man bliver tre uger forsinket i forhold til det planen - og at madhuset "må hyre yderligere personer til at hjælpe skolerne i gang."
Formanden for Københavns Madhus kender dog ikke til de ekstra ansatte.
- Men det er rigtigt, at vi er lidt forsinkede. Tilgengæld glæder vi os over, at bestillingerne på skolerne er over det forventede, siger Rasmus Kjeldahl til bt.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere