Venstre: Politidrab bør efterforskes på ny

Der har rejst sig så mange spørgsmål om Blekingegade-banden og drabet på politiaspirant Jesper Egtved Hansen, at drabet bør efterforskes på ny, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Jesper Egtved Hansen blev den 3. november 1988 skudt og dræbt under Blekingegade-bandens røveri mod Købmagergades Postkontor i København. Forslaget om at genoptage sagen kommer fra Venstre med støtte fra Dansk Folkeparti.
- Med den viden, der måtte komme frem i forbindelse med undersøgelsen af Blekingegade-sagen, så er det en sag, der har et omfang og nogle perspektiver, der i den grad berettiger, at agen genoptages. Det er en mordsag, og der er kommet oplysninger frem, der begynder at tegne et billede af, at sagen bør genoptages. Det vil være i alles interesse, at der kan ske en domfældelse, siger Venstres retsordfører Kim Andersen.
Han støttes af kollegaen i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, der siger:
- Det er oplagt, at der med nye oplysninger skal ske en ny efterforskning. Men det må helt og holdent være politiets afgørelse, siger han.
Hos Københavns Politi, der i givet fald skal stå i spidsen for en ny drabsefterforskning, siger den ansvarlige chefpolitiinspektør Per Larsen, at sagen for politiets vedkommende aldrig lukkes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik