Venstre: Politidrab bør efterforskes på ny

Der har rejst sig så mange spørgsmål om Blekingegade-banden og drabet på politiaspirant Jesper Egtved Hansen, at drabet bør efterforskes på ny, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Jesper Egtved Hansen blev den 3. november 1988 skudt og dræbt under Blekingegade-bandens røveri mod Købmagergades Postkontor i København. Forslaget om at genoptage sagen kommer fra Venstre med støtte fra Dansk Folkeparti.
- Med den viden, der måtte komme frem i forbindelse med undersøgelsen af Blekingegade-sagen, så er det en sag, der har et omfang og nogle perspektiver, der i den grad berettiger, at agen genoptages. Det er en mordsag, og der er kommet oplysninger frem, der begynder at tegne et billede af, at sagen bør genoptages. Det vil være i alles interesse, at der kan ske en domfældelse, siger Venstres retsordfører Kim Andersen.
Han støttes af kollegaen i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, der siger:
- Det er oplagt, at der med nye oplysninger skal ske en ny efterforskning. Men det må helt og holdent være politiets afgørelse, siger han.
Hos Københavns Politi, der i givet fald skal stå i spidsen for en ny drabsefterforskning, siger den ansvarlige chefpolitiinspektør Per Larsen, at sagen for politiets vedkommende aldrig lukkes.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere