Venstre lægger låg på intern strid

Ved et tre en halv time langt krisemøde har Venstres byrådsmedlemmer i Køge om den interne strid i gruppen, som blev åbenlys, da et af byrådsmedlemmerne, Maria Jakobsen, for små to uger siden forlod partiet, skriver DAGBLADET Køge.

Det skete med henvisning til dårligt samarbejde og splittelse i gruppen, men nu føler gruppeformand Jørgen Mikkelsen, at man har fået renset luften efter krisemødet.
- Vi er blevet enige om at holde sammen på Venstre, og det glæder mig som gruppeformand at se den vilje, alle viser til at få samarbejdet til at fungere fremover. På den måde kan der faktisk ende med at komme noget godt ud af denne sag, siger gruppeformanden, som nu har en forventning om, at striden i gruppen er et overstået kapitel.
På mødet blev man blandt andet enige om, at der skal ændres på nogle arbejdsformer, og så skal den politiske profilering skærpes, hvilket blandt andre den tidligere Skovboborgmester, Ole Hansen, har efterlyst.
- Vi bidrager til byrådsarbejdet som et ansvarligt parti og er med i rigtig mange beslutninger, men udadtil har vores resultater set alt for magre ud. Der er nogle, der føler, at vi fortjener få mere kredit for vores arbejde, og at vi står for svagt i billedet. Der må jeg give dem ret. Vi skal stå klarere i det politiske billede, så ingen er i tvivl om, hvor man har Venstre, siger Jørgen Mikkelsen.
Striden har primært stået mellem medlemmerne fra de gamle Køge og Skovbo kommuner, men ifølge Jørgen Mikkelsen er det mere et udtryk for den generelle situation i den nye Køge Kommune efter fusionen, end der er tale om et isoleret problem for Venstre.
I Venstre har man aftalt, at kun Jørgen Mikkelsen udtaler sig om udfaldet af krisemødet, hvorfor det ikke har været muligt at indhente kommentarer fra de øvrige medlemmer af byrådsgruppen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere