Vennerne: Sådan var gameren, reality-deltageren og kammeraten Sidney Lee

Sidney Lee Hansen døde den 16. maj. Han blev 43 år. Mød dem, der var tæt på Københavns afdøde verdensstjerne.

Bedst var han kendt som reality-stjernen med den røde bandana, solbrun hud og en karakteristisk og efter nogens mening lidt pudsig amerikansk accent.

Spørger man dem, der kendte Københavns verdensstjerne, den nu afdøde Sidney Lee, så var han dog meget, meget mere end en fjollet - men trods alt gennemført - persona på TV.

TV 2 Lorry har mødt tre personer, der tegner et billede af Sidney Lee som henholdsvis en talentfuld gamer, hjælpsom reality-stjerne og ikke mindst som en trofast og omsorgsfuld ven.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Sidney Lee har på 15 år deltaget i mere end 50 programmer. Det seneste årti var der længere mellem tv-optrædenerne. Sidney Lee optrådte i den periode til gengæld blandt andet som gæstebartender og DJ til diverse arrangementer.
Sidney Lee har på 15 år deltaget i mere end 50 programmer. Det seneste årti var der længere mellem tv-optrædenerne. Sidney Lee optrådte i den periode til gengæld blandt andet som gæstebartender og DJ til diverse arrangementer.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Barejer: "Enten skabte han festen, eller også deltog han i den"

- Jeg har det jo som om, han stadig er her, siger Chrisstoffer Paluszewski, der er medejer af den velbesøgte Bip Bip Bar, der ligger på Nørrebro, og som lokker gæster til med arkadespil og spilkonsoller.

Her var Sidney Lee en hyppig gæst, og hans talent ved spillekonsollerne rakte til, at man sagtens kan kalde ham en original, professional gamer, som han selv yndede.

quote Der vil altid være historier om ham og hans talent her

Chrisstoffer Paluszewski, medejer af Bip Bip Bar

- Vi skal til at grave efter nogle highscores, kan jeg love dig, så vi kan se, hvor god han var. Der vil altid være historier om ham og hans talent her, siger Chrisstoffer Paluszewski.

- Jeg havde på et tidspunkt Virtual Fighter 3 (det tredje kampspil i Virtual Fighter-serien, red.) sat på, og der blev han ligesom en lille dreng. Det var som om, at jeg fik lov til at være med ham, da han var dreng.

Selvom Sidney Lee kom så ofte på Bip Bip Bar, at Chrisstoffer Paluszewski selv vænnede sig til at have en kendt personlighed på sin bar, så kunne Sidney Lee sjældent være helt for sig selv.

- Det var jo helt normalt for os, at han var her, men for andre mennesker var det en stor oplevelse at se ham. Man har jo lyst til at sige hej, og det var der også mange, der gjorde, men på et tidspunkt kunne de også godt mærke, at Sidney var der, ligesom de selv var, for at hygge og spille lidt og drikke lidt, siger Chrisstoffer Paluszewski.

- Der var opmærksomhed om ham, når han var her, men han prøvede at vende det til noget positivt. Det er klart, at mange ville hen og spørge ham om noget, men så ville han vende den om og i stedet spørge dem, om de havde lyst til at spille. Han kunne knocke en out på ingen tid. Han var der, hvor folk var. Enten skabte han festen, eller også deltog han i den.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Første gang, Sidney Lee tonede frem i fjernsynet, var i 2007. Her deltog han i DR's dokumentar "Blod, Sved og Springskaller", hvor man kunne følge en række amatør-wrestlere.
Første gang, Sidney Lee tonede frem i fjernsynet, var i 2007. Her deltog han i DR's dokumentar "Blod, Sved og Springskaller", hvor man kunne følge en række amatør-wrestlere.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Arrangør: Skal hyldes for de gode momenter, han har leveret

Kan du huske, da Sidney Lee råbte ordene: "Hvad sker der? Er i glar?" til Reality Awards på Bremen Teater i 2014?

Det kan Kit Nielsen tydeligt.

Hun er ejer og arrangør af awardshowet, der i knapt 10 år har hyldet danske reality-deltagere og deres mod til at lukke Danmark ind i deres liv på TV. En langefinger til kultursnobberne, kalder Kit Nielsen konceptet.

quote Jeg synes, at hans død er et kæmpe tab for reality-genren. Jeg håber, at han bliver hyldet og husket for alle de gode momenter, han har leveret

Kit Nielsen, ejer og arrangør af Reality Awards

Reality Awards-arrangøren beskriver Sidney Lee som en mand, der altid gerne ville hjælpe - og som var god til at give nogle gode råd med på vejen til de nye og mindre erfarne realitydeltagere:

- Sidney har altid været simpelthen så sød og hjælpsom. Han har altid støttet mig og Reality Awards. Jeg har rigtig meget at takke Sidney for, og jeg har kun rosende ord at sige om ham, siger Kitt Nielsen.

- Han var sød til at hjælpe alle de nye deltagere og give dem råd til, hvordan man skulle begå sig i reality-verdenen. Meget, meget sødt og omsorgsfuldt menneske.

Ifølge Kit Nielsen har Sidney Lee banet vejen for, at reality-stjerne på reality-stjerne toner frem på skærmen i de danske TV-stuer.

- Sidney Lee har gjort en kæmpe forskel i reality-genren. Der er ingen deltagere, der har været kendte i så mange år, som han har været. Han var en af de første reality-stjerner, der overhovedet kom frem. Han har banet vejen for en hel branche.

- Jeg synes, at hans død er et kæmpe tab for reality-genren. Jeg håber, at han bliver hyldet og husket for alle de gode momenter, han har leveret.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Sidney Lee har blandt andet medvirket i "For Lækker Til Love", "Dagens mand" og "4 Stjerners Middag".  Derudover optrådte han i programmer som "Fangerne på Fortet", "Divaer i Junglen" og "Sommer i Sunny Beach".
Sidney Lee har blandt andet medvirket i "For Lækker Til Love", "Dagens mand" og "4 Stjerners Middag". Derudover optrådte han i programmer som "Fangerne på Fortet", "Divaer i Junglen" og "Sommer i Sunny Beach".
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix


Tæt ven: Han var en helt anden person, end man så på TV

De fleste danskere ved formentlig, hvem Sidney Lee er, og de fleste danskere har formentlig også en holdning til den mand, hvis navn i en årrække har været helt uundgåeligt at støde på.

Men på trods af de mange fordomme, der altid har været om manden med bandanaen og de til tider uheldige og måske endda ukloge formuleringer og påstande - som da han hårdnakket påstod, at jorden var flad - så var han anderledes bag facaden.

quote Han var slet ikke sådan, som han blev portrætteret mange steder, som en overfladisk bandanaklædt person. Sådan var han ikke i virkeligheden

Mitchel Nebelong, tæt ven til Sidney Lee

- 'Sid' var en helt anden person, end den man så i fjernsynet. Han var en meget god ven, en god kammerat, meget omsorgsfuld. Han var slet ikke sådan, som han blev portrætteret mange steder, som en overfladisk bandanaklædt person. Sådan var han ikke i virkeligheden.

- Jeg tror ikke, at I finder en eneste person, som har noget negativt at sige om ham, hvis de kendte ham personligt.

Det fortæller Sidney Lees ven gennem mere end et årti, Mitchel Nebelong.

TV 2 Lorry møder ham i Kongens Have, der var et af Sidney Lees yndlingssteder at tilbringe tid, fordi han var født og opvokset blot en spytklat fra parken.

Også Mitchel Nebelong fik at mærke, at Sidney Lee var en passioneret gamer.

- Sidney elskede at dele ud af alt. Hvad man ikke skulle lære igennem ham - om Tekken (et af de mest populære kampspil i Danmark og verden red.), og jeg ved ikke, hvor mange gange, jeg ikke har skulle sidde og spille det med ham hjemme hos ham, siger han.

- Og lige meget hvor mange gange man forsøgte, så kunne man ikke vinde over ham, altså man kunne ligeså godt lade være, men han syntes, det var skide-sjovt, og det kunne man sagtens bruge en hel nat på.

Sidney Lee Hansen døde mandag den 16. maj. Han blev 43 år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik