Vejrguder sender kolde vinde over Danmark

Mens global opvarmning er på dagsordenen under COP15 i Bellacentret, viser det danske vejr sig fra sin kølige side hen over weekenden og i næste uge.

Mens klimaaktivister, politikere og NGO'er er samlet i København for at skabe opbakning til at begrænse den globale opvarmning til under to grader, leverer vejrguderne en kold kulisse til forhandlingerne.

Et samspil mellem et højtryk over det sydlige Storbritannien og et lavtryk over Sibirien får nemlig vinterkulden fra Skandinavien til at trænge ind over Danmark i næste uge. Allerede fredag vil de første synlige tegn på dansk vinter vise sig, siger vagtchef hos DMI Leif Andersen.

- Nogen vil opleve en snebyge i løbet af weekenden, men det er langt fra hele landet. Skyerne vil samle sig ude over landet, og det betyder, at Bornholm er mest udsat, siger han.

Mens vejret formentlig byder på slud fredag og lørdag vil temperaturerne falde yderligere over weekenden. Så langt meteorologerne kan se ud i fremtiden, er der dømt kølige vinde over Danmark. Og det bliver køligere i midten af næste uge.

- Nattefrosten bliver permanent over hele landet, og i næste uge vil der også være dagsfrost mange steder. Det betyder glattere veje, så det skal bilisterne være opmærksomme på, lyder det videre fra Leif Andersen.

Det er endnu for tidligt at spå om, hvorvidt det kolde vejr fortsætter helt frem til jul.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik