Vejr-året, der gik: Sådan var vejret i 2019 i din kommune

Hovedstadsområdet var det varmeste sted i Danmark i 2019, mens Nordsjælland fik mindre solskin end resten af TV 2 Lorrys område.

Lummert er vel det mest dækkende ord, når man skal beskrive 2019s vejr.

Året der gik bød nemlig på våde varmere temperaturer, mere solskin, men også langt mere nedbør end normalt.

Og især i hovedstadsområdet kan borgere se tilbage på et lunt år. Fem kommuner i og omkring København topper nemlig listen over højeste middeltemperatur set over hele året.

Det viser en opgørelse over vejret i 2019, som TV 2 Vejret har lavet med data fra DMI, Danmarks Meteorologiske Institut.

Med en middeltemperatur på 10,5 grader var Frederiksberg Kommune landets varmeste i 2019 efterfulgt af København og Hvidovre samt Tårnby og Dragør.

På kortet herunder kan du se, hvad middeltemperaturen var i din kommune. Hold musen over kortet for at se, hvor varmt det var i din kommune:

Mindst nedbør i Dragør

2019 var et usædvanligt vådt år. På landsplan faldt der i 2019 hele 905 millimeter, der er en tangering af nedbørrekorden fra 1999. Samtidig gik efteråret over i historien som det vådeste siden 1874.

Men på trods af det rekordvåde år var der meget store regionale forskelle i nedbørmængderne hen over landet.

Midt- og Vestjylland fik generelt mest nedbør – i Holstebro fik de 1156 millimeter. Så meget fik vi ikke her i TV 2 Lorrys område. Tværtimod var flere kommuner i hovedstadsområdet blandt dem, der fik allermindst nedbør i 2019.

Med 643,6 millimeter fik Dragør Kommune næstmindst i landet, kun overgået af Lolland Kommune, der fik 619 millimeter regn. Allerød var den vådeste kommune i TV 2 Lorrys område med 864,3 millimeters nedbør.

På kortet herunder kan du se, hvor meget nedbør, der faldt i din kommune. Hold musen over kortet for at se, hvor mange millimeter, der faldt i din kommune:

Solskin over østkysten

Er man til sol, varme og ikke tilhænger af regn, så er Dragør en god kommune at bosætte sig i.

Med 1890,9 solskinstimer var Dragør således blandt landets mest solrige af slagsen. Ø-kommunerne Fanø, Samsø og især Bornholm overgår dog Dragør på landsplan.

Mens der var masser af solskin i København og omegnskommunerne, så var Allerød, Hillerød og Furesø de tre i TV 2 Lorrys område, der fik mindst solskin. ”Mørkeste” kommune i Danmark i 2019 var Ikast-Brande i Midtjylland.

På kortet herunder kan du se, hvor mange solskinstimer, der var i din kommune. Hold musen over kortet for at se, hvor mange timer, solen skinnede i din kommune:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

20201227-114955-L-1920x1263we

Find din kommune: Her blæser det mest i hovedstadsområdet

19990731-170438-1-1920x1519we

Find din kommune: Her skinner solen mest - og her regner det mest i hovedstadsområdet

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

forårsvejr

Fra frost til forårsfornemmelser: Usædvanlig varme rammer i dag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere