Vejbudget kan ikke følge med

Selv en stor kommune kan have små budgetter, og de tre millioner kroner, som i 2010 er sat af til vejvedligeholdelse i Roskilde Kommune, falder så sandelig i den kategori.

Beløbet er stort set den samme pose penge, som den gamle Ramsø Kommune brugte på selvsamme opgave, skriver DAGBLADET Roskilde.
- Tre millioner kroner er næsten det samme, som Ramsø Kommune havde, så vi har et kæmpe efterslæb på vejvedligeholdelse, fordi der har været afsat for få penge over en efterhånden længere årrække. Sidst vi regnede på det var i 2008. Dengang viste vores beregninger, at vi havde brug for 15 millioner kroner for bare at holde status quo, siger vejingeniør med ansvar for vejvedligeholdelse og vintertjeneste, Anita Madsen.
De sidste fire år har der ikke været afsat i nærheden af de 15 millioner kroner, som forvaltningen skønner er nok til at holde skindet på næsen. I 2007 og 2008 var der ni millioner til vejvedligeholdelse, og i 2009 og 2010 er beløbet altså sølle tre millioner kroner.Formand for teknik- og miljøudvalget Torben Jørgensen (S) vil ikke love flere penge til vejvedligholdelse. Heller ikke selv om vinteren er hårdere, end den har været i mange år.
- Jeg ved ikke, hvor vi skal finde pengene. Opstår der en ekstrem situation, må vi se på den, men som udgangspunkt så er mit mål, at få fundet flere penge til området i budgettet for 2011, for vi er blevet alt for kraftigt beskåret, siger han til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere