Vejarbejder ude af kontrol

5000 vejarbejder i København kan være ude af kontrol. Det fremgår af et notat fra Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning

Hver år udføres 10.000 vejarbejder i Københavns Kommune, men en stikprøvekontrol viser, at der langt fra er styr på de afspærrede områder. Det skriver DR København.

Kommunen har foretaget 158 stikprøvekontroller af de afspærringer, der er foretaget i København i 2013, og i mere end halvdelen af tilfældene havde entrepenøren ikke de nødvendige tilladelser, og flere undlader helt at søge om gravetilladelse, før de påbegynder vejarbejdet.

Hvis ikke entrepenøren overholder reglerne, kan Københavns Kommune inddrage gravetilladelsen, men det er ikke altid, det virker.

Teknik- og Miljøforvaltningen har flere eksempler på, at entreprenøren alligevel har udvidet gravearbejdet og i konkrete tilfælde har skabt meget lange køer gennem byen og kaotiske forhold for trafikanterne.

Udover ikke at overholde lovgivningen er entreprenørerne for dårlige til at gøre arbejdet færdigt. Det betyder, at bilister dagligt skal kæmpe sig forbi afspærringer, hvor der ikke bliver arbejdet, og der er mange eksempler på projekter, der er forsinket i halve år, skriver DR København.

De forsinkelser forlænger generne for både borgere og trafikanter, men gør det også besværligt for kommunen at koordinere med de andre entreprenører, der ønsker at grave i den nærmeste omegn, fremgår det af notatet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere