Varslet strejke truer togforbindelsen til Sverige

Mulig strejke blandt togpersonale i Sydsverige kan påvirke Øresundstogene fra på mandag, oplyser DSB.

Foto: TV2/Lorry

Klokken tre om natten mandag lukkes trafikken for Øresundstog mellem Danmark og Sverige måske helt ned.

Det svenske togpersonale hos Veolia har varslet strejke fra mandag 2. juni klokken 03.00. Det er endnu ikke sikkert, at strejken bliver en realitet, men hvis den gør, kører Øresundstogene efter en ændret plan, oplyser DSB.

- Vi beklager de gener, strejken får for vores kunder, der rejser over Øresund, og vi planlægger så godt, vi kan under de forudsætninger, vi har at arbejde med, siger direktør for DSB Øresund Dan Stig Jensen.

Mellem Helsingør og Københavns Hovedbanegård kører togene i fuldt omfang, mellem Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn kører togene hvert 20. minut, og mellem Københavns Lufthavn og Malmø C er togene aflyst.

Der er rekvireret et stort antal busser til at køre mellem Københavns Lufthavn og Hyllie uden for Malmø. Skal man længere end Hyllie, er der mulighed for at holde sig opdateret om den øvrige trafik med tog og busser på Skånetrafikens hjemmeside.

- Vi opdaterer med seneste nyt på DSB.dk omkring klokken 03.00 natten til mandag, når vi ved, om det er nødvendigt at erstatte togene med busser, oplyser DSB.

Busserne kører i pendulfart over Øresund, men med mange passagerer til og fra Københavns Lufthavn, der medbringer stor bagage, er der kun begrænset plads til cykler i busserne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik