Varsel om skybrud: Sådan beskytter du dit hjem

Det er tid til at få renset tagrenden og få flyttet de vigtigste ting fra kældergulvet op på den skybrudssikrede stålreol.

Der er udsigt til masser af regn natten til tirsdag eller tirsdag morgen.

Det forudsiger TV 2 Vejret, der har udsendt varsel for skybrud og torden for hele Sjælland. 

Et skybrud betyder, at der falder mere end 15 millimeter regn over en periode på maksimalt 30 minutter. Det kan være dårligt nyt for dem, der har en kælder eller bor i lavtliggende områder, der kan blive ramt af oversvømmelse. 

Du er dog ikke helt sagesløs ved skybrud.

HOFOR, der er Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, har samlet syv gode råd til, hvordan du beskytter dit hjem bedst mod vandskader.

Her er HOFORs gode råd: Sådan begrænser du vandskader i dit hjem

Vær opmærksom på kloakdæksler og kloakvand

Hvis vejene kommer til at stå under vand, er der også en række ting, du skal være opmærksom på.

HOFOR advarer blandt andet mod at få hudkontakt med kloakvand, da det er forurenet. Desuden skal du være opmærksom på kloakdæksler, der kan blive presset af, så der opstår huller i vejen ned til  kloaken.

Borgerne i Indre By skal også være opmærksomme på risikoen for varm damp, der kan stige op fra byens underjordiske varmekamre efter oversvømmelse.

Dampen kan i værste fald give forbrændinger på benene. HOFOR opsætter "New Yorker-skorstene" de steder, hvor dampen er værst, så dampen bliver ledt ud højere oppe.

Når du ikke at klargøre dit hjem til det førstkommende skybrud, kan du med fordel gøre det tirsdag. Natten til onsdag er der nemlig et nyt og endnu kraftigere uvejr på vej.

Det første varsel gælder fra klokken et natten til tirsdag til klokken ni tirsdag formiddag.