Vandsagen koster renseanlæg 800.000 kroner

Køge-Egnens Renseanlæg anker ikke Østre Landsrets dom fra forrige uge. Det blev besluttet i går efter et møde mellem bestyrelserne i Energiforsyningen i Køge og renseanlægget. Det skriver DAGBLADET Køge.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Dermed accepterer Køge-Egnens Renseanlæg at betale en bøde på 100.000 kroner for at have reageret for sent på forureningen og at betale halvdelen af de omtrent 1,4 millioner kroner, det har kostet at føre sagen i henholdsvis byretten og landsretten. Det bliver altså alt i alt 800.000 kroner, som Køge-Egnens Renseanlæg kommer til at betale.

- Vi har besluttet, at det er på tide, at den her sag bliver stoppet. Faktum er, at vi ikke ved præcis, hvad der er sket. Men forureningen er kommet ud i vandet, og sandsynligvis er den kommet fra renseanlægget. Derfor er der også blevet betalt erstatning til de mennesker, der er blevet ramt. Derudover kan det slet ikke betale sig at bruge en halv million kroner eller hvor meget det bliver i sagsomkostninger på at blive fri for at betale de 100.000 kroner i bøde. Det ville være uansvarligt, siger fungerende borgmester i Køge Kommune, Thomas Kielgast (S), der er med i Energiforsyningens bestyrelse, til DAGBLADET KØGE.

Sagen handler helt kort om, at der i januar 2007 løb store mængder forurenet vand med afføring i baglæns fra Køge-egnens renseanlæg tilbage til Lyngens vandværk og ud i omkring 7000 borgeres vandhaner i den nordlige del af Køge, hvor mere end 200 mennesker blev syge af vandet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik