Vandsag er nu endt hos politiet

Niclas Bekker Poulsen fra Tune afleverede i går en politianmeldelse mod Greve Kommune efter den langvarige sag om vandforureningen i Tune, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi vil have politiet til at undersøge, om kommunen har levet op til sin informationspligt over for os borgere. Vandet i Tune har været forurenet i flere år, uden vi har fået noget at vide, og vi vil nu have undersøgt, om det er lovligt, siger Niclas Bekker Poulsen.
Han er medlem af den nystartede borgergruppe i Tune, der vil samle byens borgere i en fælles kamp for rent drikkevand.
- Vores første skridt er at få lavet et stormøde, hvor vi kan belyse Tune-borgernes holdninger til denne sag. Vores mål er at sikre, at noget som dette ikke sker igen, og at vi igen kan have tillid til, at vores drikkevand er rent, siger han og understreger, at formålet med borgergruppen ikke er at vælte vandværkets bestyrelse.
- Men det er mit indtryk, at der er en generel utilfredshed i Tune med den måde, vandværket har håndteret sagen på, så det vil vi også gerne diskutere på stormødet. En ny bestyrelse kan godt blive konsekvensen, men vores mål er bare at sikre rent drikkevand i fremtiden, siger Niclas Bekker Poulsen.
På mødet vil borgergruppen også gerne åbne diskussionen om, hvorvidt vandværket fortsat skal være privat, eller om det skal overgå til kommunalt regi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere