Valgstederne er lukket og exitpoll klar: Stram Kurs ude og massivt rødt flertal

Den første exitpoll, efter valgstederne er lukkede, er ude.

Klokken 20.00 lukkede valgstederne over hele landet, og meget lidt overraskende ser det ud til, at der kommer et regeringsskifte.

I hvert fald hvis man skal tro den første meningsmåling fra Megafon, der netop er blevet offentliggjort.

Her står rød blok til at få 90 mandater, mens blå blok står til 80. Alternativet, der stiller op for sig selv, får fem mandater.

Der skal dog tages forbehold i forhold til tallene, da der er tale om en exitpoll, der er foretaget blandt 8000 vælgere, som har stemt og ikke den egentlige optælling.

Usikkerheden er cirka +/- tre procentpoint for de største partier og cirka +/- to procentpoint for de mindste. Undtaget her er Nye Borgerlige og Stram Kurs, der har en øvre usikkerhed som de store partier.

Tæsk til DF

Dansk folkeparti er efter Socialdemokratiet og Venstre det tredje største parti i Danmark, men partiet har, hvis meningsmålingen skal tages for troende, haft et katastrofalt valg.

Med 9,9 procent af stemmerne står de til at miste hele 19 mandater.

Både Nye Borgerlige og Kristendemokraterne formår lige at snige sig med over spærregrænsen med henholdsvis 2,6 procent af stemmerne og 2,0 procent af stemmerne.

Stram Kurs derimod formår ifølge målingen ikke at komme med i det fine selskab, hvor de får 1,8 procent af stemmerne.

Valgets helt store vindere er SF og Radikale Venstre, der begge ender på 15 mandater. Det betyder en fremgang på otte mandater til SF og syv mandater til de radikale.

Det er det samme antal mandater, som Enhedslisten har fået, så det kan blive et særdeles spændende puslespil, Mette Frederiksen skal ligge, hvis valget ender, som meningsmplingen spår.