Valg med (god) vilje: TV 2 Lorry tester, om politikere kan samarbejde

Vi hører det ofte i valgkampen – politikere, der er uenige, og som bruger (næsten) alle midler for at skyde modstanderen ned. Men nu er der midlertidig våbenhvile. I to programmer forsøger vi at nå til enighed blandt en flok politikere, der normalt er langt fra hinanden.

Når politikere krydser klinger i diverse debatter, kan man som tilhører ofte sidde tilbage med en oplevelse af, at de folkevalgte ikke kan blive enige om noget som helst. Ikke mindst i disse uger, hvor valgkampen ruller.

Debat efter debat, hvor partierne udstiller hinandens forskelligheder – i mere eller mindre pæne vendinger.

Men noget må de da for pokker være enige om, tænkte vi her på valgredaktionen – og besluttede os for at lave et eksperiment: Kan vi i løbet af en enkelt udsendelse få partier med forskelligt ståsted til at nærme sig hinanden – og arbejde sammen.

- Især i denne tid hører vi ofte fra vores seere og brugere, at de er trætte af at høre på politikere, der mundhugges. Og her har vi faktisk muligheden for at gøre noget ved det – og se, om vi kan få en mere positiv og løsningsorienteret debat ud af det, siger Marco Houlind, vært og medudvikler på programmet.

I de to programmer vil politikerne blive præsenteret for et dilemma – inden for henholdsvis sundhed og støj. De kender dilemmaet på forhånd, og ved derfor, hvad deres politiske modstandere mener. Kunsten er nu at komme frem til, hvad man kan bruge hinanden til. Og hvor man kan strække sig for at mødes om en løsning.

- Vi er jo vant til samarbejde på Christiansborg. Men det er der ikke mange vælgere, der ved. Slet ikke i en valgkamp, hvor bølgerne går højt. Så det er fantastisk med en debat, hvor vi forhåbentlig kan vise, at vi også kan snakke sammen – og indrømme, at andre partier også har gode idéer. Sådan siger Mette Reissmann, der sidder i Folketinget for Socialdemokratiet, og som er én af de politikere, der har sagt ja til udfordringen.

De to udsendelser bliver sendt fredag d. 24. maj og søndag d. 26. maj, hvor de vil afløse vores sædvanlige 19.30 udsendelse.

Programmet optages på Furesø Rådhus.
Programmet optages på Furesø Rådhus.
Foto: Furesø Kommune

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere