Valentin står ved sine handlinger

Den tidligere direktør for den krakkede Roskilde Bank, Niels Valentin Hansen, mener ifølge sin advokat, at han kan stå ved de handlinger han gjorde og de overvejelser han havde i sin tid som direktør i banken, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Niels må jo stå på mål for de handlinger og overvejelser, han har haft, men det mener han også, at han kan gøre med god samvittighed, siger Arvid Andersen fra virksomheden Schebye & Jacobsen.
Da Niels Valentin Hansen i april 2007 gik på pension, kunne han ifølge advokaten ikke forestille sig det kaos, som hans livsværk Roskilde Bank ville havne i.
- Det handler om eftermæle. Niels havde ikke forestillet sig at efterlade en bank, der efterfølgende skulle havne i det økonomiske kaos, som vi nu har med at gøre. Havde han været af den opfattelse, at der var ugler i mosen, havde han solgt sine aktier i banken, da han gik på pension. Og så havde han grinet hele vejen ned - ikke i Roskilde Bank, men i en anden bank, siger Arvid Andersen.
Advokaten vurderer, at Roskilde Bank er en prøveballon for den situation, som hele bankverdenen er havnet i.
- Mange andre banker er havnet i lignende situationer i forbindelse med krisen. Nogle har klaret skærene, andre har ikke. Men alle er blevet ramt. Det er ikke en rar situation, siger Arvid Andersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik