Vagter skal ind på station

DSB tager nu konsekvensen af den seneste tids klager over grupper af unge og hjemløse, som har skabt utryghed på Hillerød Station.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Selskabet har derfor indgået et samarbejde med et eksternt vagtfirma og med Nordsjællands Politi om at øge patruljeringen på stationen for at imødegå problemerne.

Håbet er samtidig, at det kan forbedre rengøringen, som i maj dykkede kraftigt i kvaliteten, fortæller Nicholas Brace Olsen. Han er chef i DSB's Ejendoms- og stationsservice og var i sidste uge selv forbi stationen samme med regionschefen for at se på forholdene.

- Forhallen har været samlingspunkt for en gruppe unge mennesker og nogle hjemløse, som har gjort det utrygt for stationens brugere og svært at gøre rent. Toiletterne var meget uhumske, da vi var der, siger han og fortæller til Frederiksborg Amts Avis, at vagterne og politiet vil patruljere omkring seks gange dagligt.

Nordsjællands Politi har ikke modtaget politianmeldelser om konkrete episoder, men fortæller, at de er opmærksomme på den seneste tids udvikling.

- Vi har derfor indgået en aftale med DSB, og vi kommer til at kigge forbi på de udsatte tidspunkter i det omfang, vi har ressourcer, siger specialkonsulent Christian Have, Nordsjællands Politi.

Han oplyser, at det hovedsageligt har været sidst på formiddagen eller tidligt på eftermiddagen, at grupper af hjemløse og utryghedsskabende unge har brugt ventesalen som opholdsstue.

Ventesalen og stationens tre toiletter tages i brug igen fra på mandag klokken 6.00 til glæde for stationens flere end 25.000 daglige rejsende.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere