Vagter skal ind på station

DSB tager nu konsekvensen af den seneste tids klager over grupper af unge og hjemløse, som har skabt utryghed på Hillerød Station.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Selskabet har derfor indgået et samarbejde med et eksternt vagtfirma og med Nordsjællands Politi om at øge patruljeringen på stationen for at imødegå problemerne.

Håbet er samtidig, at det kan forbedre rengøringen, som i maj dykkede kraftigt i kvaliteten, fortæller Nicholas Brace Olsen. Han er chef i DSB's Ejendoms- og stationsservice og var i sidste uge selv forbi stationen samme med regionschefen for at se på forholdene.

- Forhallen har været samlingspunkt for en gruppe unge mennesker og nogle hjemløse, som har gjort det utrygt for stationens brugere og svært at gøre rent. Toiletterne var meget uhumske, da vi var der, siger han og fortæller til Frederiksborg Amts Avis, at vagterne og politiet vil patruljere omkring seks gange dagligt.

Nordsjællands Politi har ikke modtaget politianmeldelser om konkrete episoder, men fortæller, at de er opmærksomme på den seneste tids udvikling.

- Vi har derfor indgået en aftale med DSB, og vi kommer til at kigge forbi på de udsatte tidspunkter i det omfang, vi har ressourcer, siger specialkonsulent Christian Have, Nordsjællands Politi.

Han oplyser, at det hovedsageligt har været sidst på formiddagen eller tidligt på eftermiddagen, at grupper af hjemløse og utryghedsskabende unge har brugt ventesalen som opholdsstue.

Ventesalen og stationens tre toiletter tages i brug igen fra på mandag klokken 6.00 til glæde for stationens flere end 25.000 daglige rejsende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik