V vil halvere afgift i Hillerød

Som i alle Nordsjællands kommuner, undtagen Gribskov, betaler virksomhederne i Hillerød Kommune dækningsafgift.

Satsen ligger på 9,4 promille ud af maksimalt 10, og det er for højt mener Venstre i Hillerød. Partiet ønsker at halvere taksten over de kommende fire år, hvilket vil give Hillerød en af de laveste dækningsafgifter i området. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hvis det er sådan, at vi gerne vil være i stand til at tiltrække nye virksomheder, og vi skal passe på de virksomheder, der har valgt Hillerød som base, må vi sikre os at blive oplevet som erhvervsvenlig. Virksomheder har også brug for kapital for at investere i nyt, der kan skabe job i Hillerød Kommune, siger byrådsmedlem og borgmesterkandidat i Hillerød Kommune Klaus Markussen (V).

Dansk Byggeri: Konkurrenceforvridende med forskellig dækningsbidrag

Forslaget bliver taget godt imod hos Dansk Byggeri, der længe har talt imod dækningsafgiften.

- Det vil være meget glædeligt. Kommunerne er nødt til at fjerne dækningsafgiften. Det er konkurrenceforvridende, at man i Nordsjælland betaler dækningsafgift, og at man i det jyske næsten slet ikke kender til det her fænomen. Konsekvensen er manglende arbejdspladser, og at virksomhederne ikke kan konkurrere med virksomheder, som kommer udefra, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen til Frederiksborg Amts Avis.

Hos Socialdemokraterne, der har borgmesterposten i kommunen, mener man ikke, økonomien er der, hvor sænkning af dækningsafgift, kan komme på tale.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere