V skjuler støttekroner fra industrien i København

Flere eksperter mener, at Venstre har brudt loven ved ikke at oplyse, hvem partiet har fået støtte fra i 2009.

Venstre modtog mere end 20.000 kroner fra en arbejdsgiverorganisation ved det seneste kommunalvalg i 2009, men oppositionspartiet oplyst aldrig om det økonomiske bidrag. Det viser en aktindsigt, som Berlingske har fået.

Sekretariatsleder i Industriens Arbejdsgivere i København (IAK) bekræfter over for avisen, at organisationen udstedte over 20.000 kroner til Venstres i hovedstaden i 2009.

Loven foreskriver, at partier skal give kommunen besked om, hvem der har støttet med mere end 20.000 kroner.

Forvaltningsekspert: Man skal oplyse navn og adr. på private bidragsydere

Men ifølge Berlingskes aktindsigt har Venstre kun oplyst, at partiet har fået penge fra en forening, der kalder sig "Debatselskabet Vækst i København".

Forvaltningsekspert og jurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole mener, at der er tale om et lovbrud.

- Hvis man modtager partistøtte fra kommunen, så er det en betingelse, at man indsender oplysninger om navn og adresse på private bidragydere, der indbetaler mere end 20.000 kroner, siger han til Berlingske.

Den daværende formand for Venstre i København, Vagn Svendsen, underskrev dokumentet. Han husker ikke noget om IAK-støtten, og tilføjer, at pengene muligvis er blevet kanaliseret over i Debatselskabet Vækst i København.

Ifølge Vagn Svendsen var det Pia Allerslev, der dengang tog sig af pengeindsamlingen til datterselskabet. Pia Allerslev siger dog til Berlingske, at "hun ikke ved, hvad det er for en forening", men at hun har hørt om den, da foreningen har støttet hende selv.

Forskningschef mener, man har forsøgt at skjule bidragsyder

Forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole mener, at Venstre i København har forsøgt at skjule, hvor pengene er kommet fra.

- Den ene mulighed er, at nogen har puttet pengene i egen lomme, for indbetalingen er tilsyneladende ikke registreret.

- Den anden og mere sandsynlige mulighed er, at Venstre har sendt pengene rundt i en karrusel igennem datterselskabet. Det er ikke en måde at hvidvaske penge på, men det er en måde at skjule bidragsyderen, siger han til Berlingske.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere