V-politikere skuffede over Lars Løkke

Statsminister Lars Løkke Rasmussens beslutning om at nedlægge regionerne er sket på udemokratisk vis og går imod hele Venstres demokratiske tradition.

Arkivbilleder Foto: TV 2 Lorry

Sådan har det for nylig lydt fra blandt andre folketingspolitiker Birthe Rønn Hornbech, og nu bliver kritikken gentaget af flere lokale, sjællandske Venstre-politikere, skriver DAGBLADET Køge
Blandt dem gruppeformand og næstformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk.

- Jeg synes, det er forkert, at man uden videre beslutter at nedlægge regionerne. Især fordi det ikke står lysende klart eller bare er blevet diskuteret, om man faktisk har et alternativ, der er bedre end det, vi har i dag, siger Jens Stenbæk.

Han bakkes op regionsrådsmedlem Ole Nybjerg, som anklager partitoppen for at svigte sit politiske bagland.

- Det er ejendommeligt, at arkitekten bag regionerne nu vil nedlægge sit eget værk. Uden evaluering eller inddragelse af os, der har førstehåndserfaring med, hvordan regionerne virker. Og de virker faktisk bedre og bedre, siger Ole Nybjerg.

Også byrådsmedlem for Venstre i Roskilde, Evan Lynnerup, er kritisk. Især over for, at de folkevalgte regionsråd skal erstattes af professionelle bestyrelser.

- Vi skal sikre, at vores demokrati er gennemskueligt. Men den forsvinder, når staten tager over eller danner sygehusselskaber, som ingen kan få indflydelse på, skriver han i et debatindlæg DAGBLADET

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik