V-politikere skuffede over Lars Løkke

Statsminister Lars Løkke Rasmussens beslutning om at nedlægge regionerne er sket på udemokratisk vis og går imod hele Venstres demokratiske tradition.

Sådan har det for nylig lydt fra blandt andre folketingspolitiker Birthe Rønn Hornbech, og nu bliver kritikken gentaget af flere lokale, sjællandske Venstre-politikere, skriver DAGBLADET Køge
Blandt dem gruppeformand og næstformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk.

- Jeg synes, det er forkert, at man uden videre beslutter at nedlægge regionerne. Især fordi det ikke står lysende klart eller bare er blevet diskuteret, om man faktisk har et alternativ, der er bedre end det, vi har i dag, siger Jens Stenbæk.

Han bakkes op regionsrådsmedlem Ole Nybjerg, som anklager partitoppen for at svigte sit politiske bagland.

- Det er ejendommeligt, at arkitekten bag regionerne nu vil nedlægge sit eget værk. Uden evaluering eller inddragelse af os, der har førstehåndserfaring med, hvordan regionerne virker. Og de virker faktisk bedre og bedre, siger Ole Nybjerg.

Også byrådsmedlem for Venstre i Roskilde, Evan Lynnerup, er kritisk. Især over for, at de folkevalgte regionsråd skal erstattes af professionelle bestyrelser.

- Vi skal sikre, at vores demokrati er gennemskueligt. Men den forsvinder, når staten tager over eller danner sygehusselskaber, som ingen kan få indflydelse på, skriver han i et debatindlæg DAGBLADET

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere