V: Lad private styre økonomien

- Vi vil vi arbejde for, at vi får en privat aktør udefra til at sikre en effektiv og standardiseret økonomistyring i Køge Kommune. Sådan siger Venstres spidskandidat til det kommende kommunalvalg, Hans Erik Jensen, der er dybt bekymret for økonomien i Køge Kommune, skriver DAGBLADET Køge.

Han forventer, at man ved årets afslutning er oppe på en tillægsbevilling på 70 millioner kroner, og derfor arbejder Venstre nu med alternative modeller for mere sikker økonomistyring.
- Helt konkret vil vi arbejde for, at vi får en privat aktør udefra til at sikre en effektiv og standardiseret økonomistyring i Køge Kommune, det er ikke nok, at vi taler om at tænke anderledes, men at vi også gør noget ved det, siger Hans Erik Jensen, der henviser til, at man i Furesø Kommune med succes lader det private firma SAS Institute udføre den løbende budgetkontrol.
- Jeg tror på, at det vil være en styrke for Køge Kommune, hvis vi fremover tænker i lignende løsninger. Jo før vi ved, at økonomien er på vej i en forkert retning, desto før kan vi nå at reagere. Det vil uden tvivl kunne spare os for nogle unødvendige udgifter, vurderer Hans Erik Jensen.
Køge-borgmester Marie Stærke (S) tager klart afstand fra forslaget.
- Det er påfaldende, at Venstre gerne vil have ledelsen af Køge Kommune, men samtidig vil udlicitere ansvaret. Det her forslag viser mistillid til vore egne ansatte i kommunen, og vi skal selv kunne tage ansvar for det her, siger Marie Stærke, der peger på, at der allerede er iværksat flere tiltag, der skal sikre, at budgetterne holder i fremtiden.
- Vi har allerede iværksat, at direktørgruppen nu kigger fremadrettet på udviklingen i de forskellige befolkningsgrupper og kommende serviceudgifter, så vi får samlet får et bedre overblik. Derudover stiller jeg ved budgetforhandlingerne til efteråret forslag om en erklæring, der indebærer, at der nedsættes en analysegruppe, som følger budgettet løbende og meget tæt og kan informere politikerne om budgettets udvikling, siger Marie Stærke, der slet ikke kan se sammenligningen mellem Furesø og Køge.
- Det er jo to helt forskellige kommune, og man skal jo huske på, at den gamle Farum Kommune nu er del af Furesø, siger Marie Stærke.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere