Usædvanlig sag: Mindreårige gemte sig under lastbil

Et overvågningskamera bekræfter nu, at to unge nordafrikanere gemte sig under en lastbil.

Foto: Nils Meilvang - Scanpix

For nylig blev Københavns Politi tilkaldt, fordi man mente, at to unge var kravlet ud fra undersiden af en anhænger på en lastbil, der kom fra Tyskland. 

Nu bekræfter overvågningsbilleder mistanken, skriver BT. 

- Henvendelsen fra vagtcentralen til os gik på, at man havde set et mistænkeligt forhold, fordi man havde set to mænd gemme sig under en lastbil derude på Kystvejen. Lastbilen kom fra Tyskland og er kørt over ved Rødby, men vi ved ikke,  hvor de to 17-årige er hoppet på, fortæller politikommissær ved Københavns Politi, Kjeld Farcinsen til BT.

Politiet kan ikke oplyse, hvor teenagedrengene var på vej hen, men fortæller, at de begge er 17 år gamle og kommer fra Algeriet og Marokko. Deres fingreaftryk viste, at de allerede havde søgt asyl i flere EU-lande - heriblandt Sverige. 

Læs også Borgmester vil have flere flygtninge til København

De to 17-årige drenge blev pågrebet og sigtet for ulovligt ophold i Danmark. Herefter blev de kørt til Sandholmlejren, der er modtagecenter for asylansøgere. 

Københavns Politi oplyser til BT, at man ikke erindrer tidligere sager om udlændinge, der har rejst ved at hænge fast under lastbiler, sådan som man kender det fra andre steder i Europa.

Nordsjællands Politi oplever metoden

Hos Nordsjællands Politi oplever man jævnligt sager, hvor folk forsøger at snige sig om bord på færgen fra Helsingør til Helsingborg i Sverige ved at kravle ind under lastbiler, fortæller pressekoordinator Henrik Suhr til BT.

Politiet kan ikke oplyse, hvor ofte det sker. En gennemgang af den seneste måneds døgnrapporter viser, at Nordsjællands Politi  har behandlet fem sager med børn og unge, der har forsøgt at snige sig om bord på færgerne. I to af sagerne blandt andet ved at kravle ind under lastbiler.

Læs også Syrisk flygtning er dansklærer: "Jeg betaler tilbage til Danmark"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik