Uro blandt flygtninge på Helsingør Hospital

Onsdag aften måtte to patruljer fra Nordsjællands Politi bruge to timer på at gyde olie på vandene i modtagecenteret for flygtninge i det tidligere Helsingør Hospital på Esrumvej i Helsingør. Det skriver Helsingør Dagblad.

Det var medlemmer af den syriske gruppe af krigsflygtninge og eritreanske flygtninge, der var røget i totterne på hinanden. Først prøvede Røde Kors-personale at holde parterne adskilt, men urolighederne udviklede sig og til sidst måtte de ansatte give op og tilkalde politiet.

To patruljer rullede op foran den tidligere hospitalsbygning og betjentene indledte forhandlinger mellem de stridende mænd og kvinder, der var kommet alvorligt op at skændes om nogle af de syriske børns tarv i centeret.

En detaljeret udlægning af stridens kerne har det ikke været muligt at få.

Trods adskillige forsøg lykkedes det ikke i går at få en kommentar til forholdene på modtagecenteret og til aftenens episode fra Røde Kors' hovedkontor så lidt som fra centerets ledelse på Esrumvej.

Men politiet oplyser, at de eritreanske gruppers repræsentanter i Modtagecenteret gav udtryk for, at de frygtede for syrerne og at de ville blive syndebukke uanset hvad der måtte overgå de syriske børn under opholdet i Helsingør.

Det lykkedes ikke desto mindre politifolkene at få forsonet de stridende parter, som endte med at give hinanden håndtryk.

Det var anden gang politiet måtte skride ind over for stridslystne personer i modtagecenteret i Helsingør siden det blev oprettet for et par måneder siden.

I september blev en 44-årig mand fra Syrien varetægtsfængslet i 13 dage for at have slået sin søn med knytnæver i ansigtet. Den 44-årige mand erkendte i grundlovsforhøret at han havde slået drengen, men forsvarede sig med, at han ikke vidste at det var ulovligt at slå på sine børn i Danmark. Udviklingen giver panderynken hos Nordsjællands Politi.

- Når man huser op mod 500 personer i en bygning, hvor pladsen er begrænset, så vil det meget ofte give spændinger mellem beboerne. Temperamenterne er i forvejen iltre, og vi er forberedt på, at tingene kan udvikle sig i negativ retning i modtagecenteret, siger politikommissær Henrik Hattel fra Nordsjællands Politi til Helsingør Dagblad.

Modtagecenteret okkuperer da heller ikke hele det tidligere hospitalkompleks. Der er stadig ledig plads i den store bygning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik