Universitet henter godt med EU-midler

Københavns Universitet er pænt med fremme, når det gælder om at hente midler i EU's store forskningsprogram - også Danmarks Tekniske Universitet er meget aktiv.

Københavns Universitet kommer ind på en plads som nummer 25 blandt institutioner, der har hentet midler fra EU's syvende rammeprogram inden for forskning.
- Vi synes, det er flot, for der er ikke så mange universiteter foran os, siger Anna Haldrup, vicedirektør for forskning og innovation på Københavns Universitet.
Foran København ligger en række store tværgående institutioner som CNRS i Frankrig, men de lader sig ikke umiddelbart sammenligne med et "almindeligt" universitet.
Foran på listen ligger dog også to universiteter fra vort svenske broderland: Universitetet i Lund samt Karolinska, henholdsvis nummer 23 og 16 på listen.
- Både Lund og Karolinska gør meget ud af at hjælpe forskerne. De har satset hårdt på at tiltrække mange EU-midler, og der kan vi godt gøre mere endnu, siger Anna Haldrup.
Listen over universiteter fremgår af en evaluering af det store forskningsprogram. Ifølge det har Københavns Universitet tiltrukket godt 47 millioner euro, eller cirka 350 millioner kroner. Opgørelsen har nogen tid på bagen, og i dag er universitetet forbi de 500 millioner kroner i EU-midler.
Også Danmarks Tekniske Universitet (DTU) gør det godt, blandt andet hjulpet af forskerne på Risø. DTU er nr. 28 på listen og har tiltrukket omkring 335 millioner kroner i programmet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere