Universitet brænder tusindvis af bøger

Man brænder da ikke bøger? Jo, Københavns Universitet gør. Hundredetusindvis af bøger skal en tur på forbrændingen, når Københavns Universtitet Amager, også kaldet KUA, samler sine mange biblioteker i et nyt videnscenter i 2013. Det oplyser DR København.

Her kniber det nemlig med hyldepladsen i de nye bygninger, og det betyder, at fire institutsbiblioteker skal skille sig af med en tredjedel af deres bøger.

Lektorer: Det er rigtig ærgerligt. Bare på Saxo-instituttet, som huser Historie og Etnologi, skal der udvælges over 70.000 bøger, som skal smides ud og sendes til forbrænding.

Det er rigtig ærgerligt, men det går også ud over både forskningen og undervisningen, mener lektorernes tillidsmand på Saxo-instituttet, Christian Troelsgård:

- Universitetet forringer muligheden for udførelsen af de aktiviteter, vi er ansat til at udføre, når det reducerer bogsamlingerne på den måde. Det er en meget trist ting. Vi bryder os ikke om de der bogafbrændinger, siger han til DR København.

Københavns Universitets dekan Kirsten Refsing mener modsat, at det er i orden at brænde de mange bøger:

- Der er ingen anden måde at gøre det på. Vi har foreslået at tilbyde bøgerne til de studerende, men problemet er, at bøgerne er indkøbt for Statens, altså skatteborgernes penge, og så kan vi som institution ikke få lov at sælge dem, siger hun.

For på grund af pladsmangel stod fakultetet overfor et valg, siger Kirsten Refsing:

- Vi kunne vælge mellem at fylde det nye hus med bøger eller med studerende, og vi valgte studerende, siger hun til DR København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere