Ungt miljø får sproget til at flyde

Det giver gode resultater at lade unge indvandrere være sammen med andre unge, når der undervises i dansk og andre faglige færdigheder. Det viser en undersøgelse af projekt »Stærk fra Start« på Køge Handelsskole, skriver DAGBLADET Køge.

87 procent af de unge indvandrere, som indtil nu har været en del af projekt »Stærk fra Start« på Køge Handelsskole, er kommet videre i enten uddannelse eller job.Det viser en undersøgelse fra
Integrationsministeriet. »Stærk fra Start« henvender sig unge invandrere under 25 år, som modtager 30 timers undervisning om ugen for at blive klar til job eller en egentlig ungdomsuddannelse. 15 af de ugentlige undervisningstimer er sprogtimer i dansk, og den del af undervisningen står Køge Sprogcenter for.
- Det er en god idé at lade de unge indvandrere være sig selv i undervisningen. Det kan være svært for unge at komme frem og vise sig i undervisningen, hvis der er ældre familiemedlemmer til stede i samme lokale, siger souschef på sprogskolen, Søren Tranum, som bakker op om, at lade de unge blive undervist i et ungt miljø.
Uddannelsesleder på Køge Handelsskole, Stina Grube, kalder resultatet af undersøgelse overraskende godt og peger på, at projektarbejde og åben debat ofte er helt nyt for de unge, når de kommer til Danmark, og at der derfor er brug for specielle tilbud som »Stærk fra Start«.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere