Ungt fodboldhold suspenderet for grove trusler

Dansk Boldspil Union i København retter nu en kritik af Københavns Kommune for at svigte sit ansvar. Det sker efter, at et fodboldhold, der er en del af Københavns sociale indsats for utilpassede unge, i en række kampe har opført sig groft truende overfor dommere og spillere. Det skriver DR P4 København.

Foldboldklubben er en del af "Upload 18+" som er et kommunalt værested for bande- og kriminalitetstruede unge i Københavns Kommune. Men de unge har opført sig så dårligt på fodboldbanen, at der er anmeldt tre sager til disciplinærudvalget, efter at de har været på banen.

På trods af det, har kommunen ikke grebet ind og det går ikke, mener man i DBU København. For hvis Københavns kommune vælger at betale for at de utilpassede unge kan være med i

turneringen, men ikke sender nok personale med, der kan håndtere de problemer, der opstår, har kommunen svigtet, mener man i den lokale fodboldunion.

- De må møde op og deltage aktivt, og det har jeg en fornemmelse af, at man ikke har gjort, siger Henrik Ravnild, der er bestyrelsesformand i DBU København til DR P4 København.

Derfor har den lokale fodboldunion nu suspenderet fodboldklubben Upload 18 i denne sæson og holdet står til at blive smidt helt ud af ligaen, hvis de ikke forbedrer deres opførsel i næste sæson.

- For det går ikke, at de truer dommeren eller truer modstandere. Det hører ikke til - hverken på fodboldbanen eller i samfundet i øvrigt, siger Henrik Ravnild.

Sagen får ifølge DR P4 København de borgerlige partier på Københavns Rådhus til at kræve en redegørelse fra Socialborgmester Jesper Christensen (S).

- Jeg er rystet over at høre, at et projekt under socialforvaltningen har disciplinære problemer og folk ikke kan opføre sig ordentligt, siger gruppeformand for de konservative i København, Jakob Næsager, der ligesom Venstre og Dansk Folkeparti også vil tage sagen op i socialudvalget.

Jesper Christensen understreger, at det ikke er i orden at opføre sig, som holdet har gjort. På spørgsmålet, om Københavns kommune ikke selv burde have trukket holdet ud af turneringen, når det har vist sig, at de ikke kan opføre sig ordentligt, siger han.

- Jeg synes, det er smadderærgerligt, at vold og trusler også er en del af idrætslivet. Jeg synes, man finder det alt for mange steder. Som sagt er der tale om groft sprogbrug her, og det tror jeg, man ser en del af, og det er ikke i orden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere