Ungementorer holder fogeden fra døren

Mentorordning i Københavns Kommune hjælper udsatte unge med at holde fogeden fra døren, skriver fagbladet Boligen, der udgives af BL - Danmarks Almene Boliger.

250 københavnske unge, i aldersgruppen 18-25 år, får hvert år anvist en bolig af kommunen. Desværre ender en stor del af dem med at blive sat på gaden af fogeden. Mentorordningen blev etableret i marts 2013 for at komme de mest udsatte unge til undsætning, forklarer Bjarke Solkær, der er specialkonsulent i Socialcenter København:

"Mentoren skal sørge for at bevare boligen som en tryg base i livet. Vi ved, at man kun kommer videre med uddannelse og arbejde, hvis man har et sted at bo. Ordningen er en stor succes, fordi vi har hjulpet mange af de unge med at undgå en fogedudsættelse. Ingen af dem har mistet deres bolig."

Nye tal fra Domstolsstyrelsen tyder på, at mentorernes indsats virker. Antallet af fogedudsættelser bliver færre år for år. I Københavns Kommune blev 600 beboere sat ud af fogeden i 2012, mens antallet faldt til 538 i 2013. Socialforvaltningen regner med, at tallene for i år lyser endnu mere op i statistikken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere