Unge tester kønsdelene som aldrig før

Danmarks største klinik for kønssygdomme drukner i patienter, der frygter for klamyia og kønsvorter. Klinikken så gerne, at mange i stedet gik til egen læge.

Frygten for alt fra klamydia til kønsvorter får danskere til give urinprøver og søge rådgivning som aldrig før, skriver avisen Urban.
Landets største klinik med anonym behandling for kønssygdomme ligger på Bispebjerg Hospital, og den slog i 2008 alle rekorder for konsultationer. Afdelingsleder og overlæge Carsten Sand føler, at trykket er lige stort nok.
- Det er selvfølgelig godt, at så mange mennesker søger hjælp for eventuelle sygdomme, men jeg ville da ønske, at flere ville besøge deres private læge i stedet for. De kan i de fleste tilfælde det samme som os, siger Carsten Sand.
Sidste år rundede klinikken 32.000 konsultationer med en overvægt af patienter under 30 år. Besøgstallet er steget støt i en årrække, og for fem år siden havde Sand og kollegerne blot 20.000 gæster.
Foreningen Sex & Samfund er glad for, at flere søger rådgivning og hjælp. Men det er også strengt nødvendigt, siger de. Godt 26.000 danskere rammes hvert år af klamydia, og endnu flere døjer med de besværlige kønsvorter.
- Vi taler om en regulær epidemi . Derfor er det er godt, hvis vores og Sundhedsstyrelsens råd og kampagner endelig er begyndt at nå ud til folk. Men det skal blive bedre, for risikoen for at pådrage sig klamydia er kæmpestor, forklarer Bjarne B. Christensen, der er generalsekretær for Sex & Samfund.
For få år siden havde fem procent af alle testede klamydia. I dag er det otte procent,
Ifølge overlæge Carsten Sand er anonymiteten på Bispebjerg en af årsagerne til klinikkens høje besøgstal. En anden grund er, at man kan blive undersøgt samme dag, som de første symptomer opstår.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere