Unge ledige får hjælp af coach

Siden august har 26 unge været tilknyttet en ny unge-coach i Rudersdal. Flere af de unge er allerede kommet i uddannelse og job, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det Lokale Beskæftigelsesråd i Rudersdal igangsatte i august 2009 et ungeprojekt, der løber til udgangen af 2011. Projektet skal give en ekstra hånd til de unge under 30 år, der har en øget risiko for at falde gennem »systemet«.
Og lignende ordninger vil blive mere udbredte med ny lovgivning på området, siger formanden for det regionale Beskæftigelsesråd for Hovedstaden og Sjælland, LO-formand Peter Kay Mortensen.
- Den ungepakke, som forhandles i Folketinget, vil komme til at indeholde en række krav om, at de unge skal samles op, hvis de ikke går i uddannelse eller får job. Alene i Københavns Kommune er der 700 unge under 30, som ikke er i gang med noget. Og hvis vi kigger i alle statistikkerne 5-10 år frem, så får vi brug for flere unge, der har en uddannelse fra især erhvervsskolerne. Så jeg støtter tankerne om at unge skal visiteres til ungeuddannelserne, og at erhvervsskolerne skal lave forforløb for unge, der ikke er parate til at gå ind på en uddannelse, siger Peter Kay Mortensen.
Især unge uden kompetencegivende uddannelse er ramt af den stigende ledighed. Fra juni 2008 til 2009 steg ledigheden i Østdanmark blandt unge under 30 år med 56 procent til i alt 25.035, viser tal fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland.
Peter Kay Mortensen går også ind for, at det offentlige stiller krav om, at private virksomheder der vil byde på offentlige opgaver, skal pålægges krav om at tage lærlinge.
- Ellers hænger tingene ikke sammen, når nu jobcentrene i fremtiden kan pålægge de unge at tage en uddannelse, så kan man ikke have den stopklods, at de ikke kan få en praktikplads, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere