Unge iværksættere rengør brugte møbler og sælger dem til studerende

De to iværksættere Christoffer Knudsen og Oliver Persson henter brugte møbler hos fremmede, rengør dem og sælger dem videre til folk med en stram økonomi.

Der er ingen grund til en tur på genbrugspladsen, selvom betrækket på ens sofa efterhånden ligner et udtværet akvarelmaleri efter flere år med madbefængte barnefingre og spildt kaffe.

I hvert fald ikke hvis det står til de to unge iværksættere Christoffer Knudsen og Oliver Persson.

De har netop startet et nyt koncept i deres virksomhed C/O klargøring, hvor de henter gratis brugte sofaer og andre møbler hos fremmede. Herefter renser de dem grundigt for støv og skidt, så de ser næsten nye ud. Og så sælger de dem igen. 

- Der er alt for mange ting, der bliver smidt ud. Vi lever i en verden, hvor klimaforandringer er meget oppe, og vi vil gerne være med til at gøre en forskel, lyder det fra Oliver Persson.

Når de 21-årige iværksættere har hentet et møbel, går turen til et Kolonihavehus ved Kongelunden på Amager.

Her bliver møblernes betræk rengjort ved hjælp af en særlig maskine.

- Der er nogle ting, der stadig kan sidde i sofaen fra ejeren før, så derfor tager vi dem med hjem og renser for støvmider og bakterier, og hvad der nu kan være i en sofa, fortæller Oliver Persson til TV 2 Lorry.

Oliver Persson og Christoffer Knudsen renser sofaerne ved et kolonihavehus i Kongelunden på Amager.
Oliver Persson og Christoffer Knudsen renser sofaerne ved et kolonihavehus i Kongelunden på Amager.
Foto: Frida Kruse Lind/TV 2 Lorry

Færre møbler skal ende på forbrændingen

TV 2 Lorry har tidligere fortalt om, at brugbare møbler bliver smidt ud. Blandt andet ryger møbler fra storskrald ofte direkte i skraldebilens kværn, hvorefter de bliver kørt til forbrændingen. 

Men færre brugbare møbler bør ende som affald, blot fordi de har nogle pletter, mener Christoffer Knudsen og Oliver Persson.

Ofte kræver det bare en grundig rensning, før nogle nye ejere kan få glæde af møblerne.
    
- Vi kan genbruge meget mere, end vi gør nu, så der er mindre, der ryger på lossepladsen. Det er det, vores mål er. Vi er en lille virksomhed med store mål, siger Christoffer Knudsen.

Skal sælges til studerende

De nyrensede brugte møbler vil Oliver Persson og Christoffer Knudsen sælge til studerende og andre folk med lavvande i pengepungen.

En sofa bliver for eksempel solgt for omkring 5-600 kroner.

- Vi håber på, at det her kan bidrage til, at unge kan have flere penge mellem hænderne til andet end at købe møbler. Selvfølgelig er det ikke noget, vi bliver rige af lige nu, og det er heller ikke ambitionen, siger Christoffer Knudsen.

Ud over at hente gratis møbler og sælge dem igen, rykker Christoffer Knudsen og Oliver Persson også ud til danskernes bopæle, hvor de renser sofaer og andre møbler på stedet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

sluse jyllinge nordmark

playNy milepæl: Slusen er nu sat i Jyllinge Nordmark

tonsvis af true gum

Vinder pris og pengepræmie for at lave tyggegummi uden plastik, men donerer det hele væk

Camilla Bundsgaard, rotter

playDa Camilla fik høns, fulgte rotterne med: To gange fangede hun rotter på kamera

steenchristiansen

play12 kommuner med i samarbejde: "Vi skal klima-punke hinanden”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere