Unge i Nordsjælland skal oplæres i turisme

Nordsjælland skal være den nye turistmagnet i Danmark. Det skal de unge hjælpe til med. 

Unge, der har lyst til at arbejde på hotel, konferencecenter, vandrehjem eller andre turismeerhverv, får nu mulighed for at uddanne sig som Turisme og Servicetekniker. Erhvervsskolen Nordsjælland har netop slået dørene op til den første uddannelse af sin art i hele landet, der både skal skabe flere praktikpladser og styrke turismevirksomhederne for at gøre Nordsjælland til en mere attraktiv turistdestination. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
      - Der er en række virksomheder, som nu for første gang får mulighed for at ansætte elever. Virksomhederne har givet udtryk for, at de er rigtig glade for den nye mulighed for at uddanne faglærte til turismeerhvervet i Nordsjælland, siger udviklingschef for Erhvervsskolen Nordsjælland, Casper Langhoff, til Frederiksborg Amts Avis.
      Gribskov Kommune, der huser en lokal afdeling af erhvervsskolen, glæder sig over den ny uddannelse.
      - Vi er en turistkommune, så vi ville gerne have en uddannelse, der var rettet mod turismeerhvervet, som var mere tværgående. De små virksomheder synes ofte, det er vanskeligt at have elever i mange forskellige fag, fortæller konsulent på ungeområdet i Gribskov Kommune, Birthe Peltz.
      - Når man driver en mindre virksomhed, er det umuligt at ansætte en eller flere fagspecialister på alle områder. Vi har brug for medarbejdere, der forstår service som disciplin og kan dække flere områder, bekræfter Stanna Øland, direktør for Sankt Helene Centeret i Tisvilde, samt formand for turistforeningen Tyve10.
Erhvervsskolens mål er at starte op med 20 elever. Skolen opretter gerne flere hold, hvis interessen viser sig at være større.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere