Unge i Nordsjælland skal oplæres i turisme

Nordsjælland skal være den nye turistmagnet i Danmark. Det skal de unge hjælpe til med. 

Foto: TV2/Lorry

Unge, der har lyst til at arbejde på hotel, konferencecenter, vandrehjem eller andre turismeerhverv, får nu mulighed for at uddanne sig som Turisme og Servicetekniker. Erhvervsskolen Nordsjælland har netop slået dørene op til den første uddannelse af sin art i hele landet, der både skal skabe flere praktikpladser og styrke turismevirksomhederne for at gøre Nordsjælland til en mere attraktiv turistdestination. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
      - Der er en række virksomheder, som nu for første gang får mulighed for at ansætte elever. Virksomhederne har givet udtryk for, at de er rigtig glade for den nye mulighed for at uddanne faglærte til turismeerhvervet i Nordsjælland, siger udviklingschef for Erhvervsskolen Nordsjælland, Casper Langhoff, til Frederiksborg Amts Avis.
      Gribskov Kommune, der huser en lokal afdeling af erhvervsskolen, glæder sig over den ny uddannelse.
      - Vi er en turistkommune, så vi ville gerne have en uddannelse, der var rettet mod turismeerhvervet, som var mere tværgående. De små virksomheder synes ofte, det er vanskeligt at have elever i mange forskellige fag, fortæller konsulent på ungeområdet i Gribskov Kommune, Birthe Peltz.
      - Når man driver en mindre virksomhed, er det umuligt at ansætte en eller flere fagspecialister på alle områder. Vi har brug for medarbejdere, der forstår service som disciplin og kan dække flere områder, bekræfter Stanna Øland, direktør for Sankt Helene Centeret i Tisvilde, samt formand for turistforeningen Tyve10.
Erhvervsskolens mål er at starte op med 20 elever. Skolen opretter gerne flere hold, hvis interessen viser sig at være større.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik