Unge går 3.g om for at løse billet til drømmestudiet

Nogle elever vil gøre så meget for at forbedre deres studentereksamen, at de bruger et år mere i gymnasiet.

Hvad hjælper det, at karaktergennemsnittet lader til at ende på 9, hvis drømmestudiet kræver 9,5. Så er det bedre at droppe de sidste eksamener i 3.g og bruge et år mere på at få et bedre studenterbevis.

Sådan lader tankegangen til at være hos flere gymnasieelever. Det viser en rundringning til syv gymnasier over hele landet, som metroXpress har foretaget.

Fem af dem har inden for de seneste år oplevet elever, der enten meldte sig ud, lige inden de skulle have huen på, eller søgte om at blive optaget for at tage 3.g om.

Også i debatfora blandt gymnasieelever fylder de gode råd om at "holde studenterbeviset åbent".

Hvidovre Gymnasium & HF oplevede i sommer en håndfuld elever, der spekulerede i det. En af dem var en pige med et karaktergennemsnit på omkring 9, som meldte sig ud af gymnasiet lige før sidste eksamen. Snittet rakte nemlig ikke til drømmeuddannelsen, og derfor havde hun lavet en aftale med et andet gymnasium om at tage 3.g om der.

- Der er et hul i lovgivningen, når det kan lade sig gøre at tage 4.g. Det koster både SU og taxameterpenge, og det er det modsatte af regeringens intention om at få unge hurtigere igennem, siger Kirsten Jensen, rektor på Hvidovre Gymnasium og HF.

- Men det er også uetisk over for eleverne. Hvis de tror, at de kan få et snit på 10,5 ved at tage et år om, bliver langt de fleste skuffede, tilføjer hun ifølge metroXpress.

Samme holdning har de andre rektorer, metroXpress har talt med: 4.g er spild af de unges tid og samfundets penge, lyder det.

På Frederiksberg Gymnasium forsøger rektor Jannik Johansen altid at tale de få stykker, der får idéen, fra den.

- Jeg skræmmer dem med, at de jo skal skrive dansk stil og have gymnastik et helt år til. Oftest uden at det forbedrer noget, siger rektoren til metroXpress.

- Med mine 25 års erfaring som rektor kan jeg kun komme i tanke om ét tilfælde, hvor det er lykkedes at forbedre eksamen fra 6,6 til 6,7. Derfor er det en forkert trafik, tilføjer han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

8119f607-2e68-4d66-8b94-cdbbbc03312e

playNyt supersygehus bliver forsinket med et halvt år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere