Undgå sort skærm: Husk kanalsøgning tirsdag

Tirsdag d. 2. juni skal du lave kanalsøgning, hvis du modtager tv via antenne.

Den 2. juni 2020 sker der ændringer i antennesignalet, hvor op mod 150.000 danskere kan miste tv-signalet.

Ser du tv via antenne på et lidt ældre fjernsyn – typisk fra før 2012 – vil det sandsynligvis gå i sort fra denne dato.

Den dag slukkes der nemlig for det tv-signal, der kan modtages af disse apparater. Bemærk, at alle antenne-tv-seere på grund af teknisk arbejde på sendemaster vil miste signalet den 2. juni mellem kl. 00.01 og frem til kl. 14 – nogle steder frem til kl. 16.

Få mere information:

Omlægningen medfører, at dit tv skal have en DVB-T2 modtager, for at du kan modtage dine tv-kanaler, og det gælder for dig, hvis du modtager dit signal uden udbyder, eller hvis du er kunde hos Boxer.

Det er derfor vigtigt, at du undersøger, om du modtager tv via antenne, og om dit fjernsyn kan modtage det nye signal.

Arbejdet udføres typisk fra midnat og frem til klokken 14 dagen efter. Herefter kan du foretage kanalsøgningen og igen få adgang til TV 2 Lorrys kanal på dit tv via antennesignalet.

Gør du det, kan du blive ved med at se regionalt tv her på TV 2 og på Lorrys egen kanal.

Hvis du allerede ser tv via kabel, satellit eller bredbånd er der ingen fare. Så fortsætter du bare som hidtil, når du vil se fjernsyn.

Overgang udskudt på grund af corona

Det var planen, at overgang til nyt antenne-tv-signal skulle være sket den 31. marts 2020, men på grund af coronakrisen valgte kulturministeriet at udskyde det til den 2. juni.

Udskydelsen skyldes behovet for at give seere, der berøres af overgangen, bedre tid til at anskaffe og installere nyt tv-modtageudstyr, så ingen i den nuværende situation risikerer at få sort skærm.

Ministeriet kan ikke udskyde overgangen yderligere, fordi man er internationalt forpligtet til at afgive de pågældende tv-frekvenser inden udgangen af juni.

Hjælper nervøse ældre

Kulturministeriet har siden februar kørt kampagnen Sort Signal for at oplyse om omlægningen af tv-signalet og risikoen for sort skærm – og for at give flest mulige tid til at anskaffe og installere nyt udstyr.

Ministeriet har desuden, på opfordring fra Kommunernes Landsforening, sendt et brev ud til kommunerne den 2. marts 2020 for at informere om overgangen til det nye tv-signal.

Her fremgår det, at kommunale medarbejdere på blandt andet plejehjem og i hjemmeplejen kan henvise til Kulturministeriets hotline på 41 39 39 41 eller hjemmesiden www.sortsignal.dk, hvis de støder på spørgsmål fra ældre borgere, der er nervøse for at miste tv-signalet.

SÅDAN LØSER DU PROBLEMET

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Sommeren for festivalerne er usikker – Roskilde forventer 'mellem 20 og 25 procent aflysninger'

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere