Undgå rejsekoks: Her kan efterårsferie-trafik give problemer

Mange bruger efterårsferien på at tage en sidste gang i sommerhus, og man kan derfor forvente en øget trafikmængde i de store sommerhusområder.

De to lørdage i efterårsferien er der øget risiko for tæt trafik og kødannelse. Foto: Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix

Skolernes efteråsferie står for døren, og ekstra mange danskere forventes at blive i Danmark på grund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger i forbindelse med covid-19.

Den første lørdag i efterårsferien skal man derfor forvente tæt trafik og periodevise forsinkelser på flere strækninger, oplyser Vejdirektoratet.

Læs også Aktiviteter i naturen i efterårsferien: Byg drager, og hjælp hasselmusen

I hovedstadsområdet gælder det E20 Øresundsbroen og Rute 16 til og fra Nordsjælland. Derudover vil der være ekstra mange biler i de store sommerhusområder.

Hjemrejseweekenden forventes at blive mere rolig på de to strækninger, men dog stadig med noget tæt trafik - særligt lørdag hvor der er skiftedag i de fleste sommerhuse.

Skal man ud at køre i hverdagene i uge 42, forventes der færre biler på vejene og dermed også kortere rejsetid end sædvanligt i myldretiderne.

Tjek trafiksituationen inden du kører

Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene.

Derfor råder vejdirektoratet til at man holder sig orienteret om den aktuelle trafiksituation på ens rute både før og under køreturen. Det man gøre på trafikinfo.dk, hvor man blandt andet  kan høre de seneste meldinger fra P4 Trafik.

Læs også Se kortet: Her er der størst risiko for at komme til skade i trafikken

Det giver en bedre chance for at undgå uheldige overraskelser i trafikken, og er der problemer på ens planlagte rute, kan man måske nå at ændre denne eller ens afrejsetidspunkt.

På de største rejsedage i efterårsferien vil der være risiko for kødannelser på Øresundsbroen på grund af grænsekontrollen. Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man også her kører udenfor de mest trafikerede tidsrum og desuden tjekker den aktuelle trafiksituation, hvis man skal krydse grænsen mod Danmark.

Gode råd til ferieturen

  • Kør udenfor de mest trafikerede tidsrum og sæt god tid af til din rejse.
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen på trafikinfo.dk
  • Hold god afstand til den forankørende, og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser – f.eks. ved vejarbejder.
  • Hav drikkevarer med i bilen.
  • Tjek vejrudsigten før du tager afsted.

 

Kilde: VejdirektoratetTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik