Undgå Influenza-A: Brug maske

De fleste husker billederne af asiatiske undergrundstog fyldt med passagerer, der alle bar ansigtsmasker, fordi de frygtede at få SARS. Og der kan være grund til at kopiere asiaternes brug af ansigtsmasker, fortæller TV2/Lorry.

"Det vil kunne være med til at begrænse smitten her og nu", siger Allan Randrup Thomsen, Professor i Virologi ved Københavns Universitet til TV2/Lorry.

Et studie fra USA viser, at man kan begrænse smitten af influenza A, hvis man bruger maske. Smitten vil nemlig ikke blive overført lige så hurtigt fra person til person, så langt færre vil blive syge af gangen.

"Det er simpelthen fordi at maskerne rent fysisk kan forhindre virusen i at komme ind i kroppen, fordi den jo dækker mund og næse - og bærer man briller er man endnu sikrere", fortæller Allan Randrup Thomsen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler dog foreløbigt ikke befolkningen at gå med masker, men kalder Allan Randrup Thomsens pointer for interessante.

"Vi har andre studier, der europæisk viser at masker ikke vil have nogen egentlig effekt. Men studiet fra USA er da interessant, men det får os foreløbigt ikke til at ændre anbefaling", siger Else Smith, chef for Center for Forebyggelse i Sundhedsstyrelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere