Undervises fra tidlig morgen til sen aften: Her får piger kæmpe boost

I denne uge har KøbenhavnerAkademiet for første gang afholdt en læringscamp kun for piger. Målet er at styrke deres faglige selvtillid.

- Jeg kunne godt tage en uge mere, siger Julija Lekic, som noget af det første, da TV 2 Lorry møder hende i Helsingør Ferieby.

Her er 35 piger fra 8. klasse for første gang samlet om det, de alle sammen synes er svært, nemlig dansk og matematik. 

- Pigerne går lidt mere stille med det, men de udtrykker også verbalt, at de har usikkerheden, siger Susanne Johansson. 

Hun har de sidste fem år været med til at arrangere KøbenhavnerAkademi-camp for drenge, og først i år har pigerne fået en uge for sig selv. 

En anden slags karakter

I løbet af uge 38 har pigerne skulle indarbejde karaktertræk som vedholdenhed, engagement og taknemmelighed i både matematik - og dansktimer. 

- Hvis man i mange år har synes, at ting var svært, og man har tænkt, at man ikke kunne de her ting, så arbejder vi med syv karaktertræk, som går ind og styrker deres syn på dem selv og syn på læring, siger Susanne Johansson, der er lærer og faglig leder på KøbenhavnerAkademiet som står for pigencampen. 

quote Jeg synes, det er megahyggeligt, selvom der er lidt anderledes regler.  De voksne er megasøde, og undervisningen er meget bedre og meget sjovere end i skolen

Julija Lekic, elev, KøbenhavnerAkademiet 2019

De har alle sammen hver deres vanskeligheder i skolen, og derfor skal de ikke kun lære at regne og analysere en tekst, men også at hvile i sig selv.

Julija Lekic går i 8. klasse på Rødkilde Skole.
Julija Lekic går i 8. klasse på Rødkilde Skole.
Foto: Sofie Myhre

- Meget bedre og sjovere

Hele ugen har pigerne haft et stramt program fra klokken 7.00 om morgenen til klokken 21.30 om aftenen. Dagene er blandt andet gået med fysisk aktivitet, undersøgende undervisning og kun 50 minutters mobiltid. 

- Jeg synes, det er megahyggeligt, selvom der er lidt anderledes regler. De voksne er megasøde, og undervisningen er meget bedre og meget sjovere end i skolen, siger Julia Lekic, der til daglig går i 8. klasse på Rødkilde Skole. 

Og det har andre også kunne mærke.

Hver undervisningstime begynder og slutter med high fives og musik.
Hver undervisningstime begynder og slutter med high fives og musik.
Foto: Sofie Myhre

Hvordan har Julija udviklet sig indtil videre?

- Det er ret vildt faktisk. Hun stoler meget mere på sig selv. Hun tager selv fat. Selvfølgelig spørger hun stadig om hjælp, og det skal hun også, men man kan se, at hun har fundet nogle strategier til, hvordan hun kan komme i gang, og hvordan hun kan prøve sig frem, siger Louise Juul Jensen, der er lærer på Rødkilde Skole. 

KøbenhavnerAkademiet er et samarbejde mellem LøkkeFonden og Københavns Kommune og får økonomisk støtte fra Bikubefonden. På pigecampen deltog elever og lærere fra fire københavnske skoler. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

folkeskole

Skandaleombrust folkeskole bliver delt i to efter faldende trivsel

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere