Undervisere skal ud i virkeligheden

Det danske erhvervsliv har i årevis skreget på akademikere og højtuddannede, der er bedre klædt på til »virkeligheden« ude i virksomhederne.

Det ønske vil Erhvervsakademi Sjælland (EASJ), der blandt andet udbyder erhvervsrettede uddannelser i Roskilde, Køge, Næstved og Vordingborg nu forsøge at efterleve med et noget utraditionelt initiativ. Det skriver DAGBLADET Roskilde

- På erhvervsuddannelserne har vi jo tradition for at vores studerende skal i en eller anden form for erhvervspraktik. Det er oplagt, at vi forsøger at udbrede den praksis-relation til underviserne også, siger Jens Lautrup Nørgaard, uddannelseschef på EASJ.

EASJ sætter forsøget i gang til januar, og ifølge planen skal de 10 første undervisere sendes i virksomhedspraktik i en uge eller to i efteråret 2013 og foråret 2014. Projektet er støttet af Region Sjælland, og deltagelse af de sjællandske professionshøjskoler under University College Sjælland (UCSJ) og Roskilde Universitet (RUC).

Hvorvidt det eksempelvis betyder, at nogle af RUC's universitetsprofessorer snart ender i virksomhedspraktik kan Jens Lautrup ikke sige noget om, da projektet endnu er i sin vorden.

Men det ville være oplagt, mener man i erhvervslivet, skriver DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere