Undervisere skal ud i virkeligheden

Det danske erhvervsliv har i årevis skreget på akademikere og højtuddannede, der er bedre klædt på til »virkeligheden« ude i virksomhederne.

RUC Foto: TV 2 Lorry

Det ønske vil Erhvervsakademi Sjælland (EASJ), der blandt andet udbyder erhvervsrettede uddannelser i Roskilde, Køge, Næstved og Vordingborg nu forsøge at efterleve med et noget utraditionelt initiativ. Det skriver DAGBLADET Roskilde

- På erhvervsuddannelserne har vi jo tradition for at vores studerende skal i en eller anden form for erhvervspraktik. Det er oplagt, at vi forsøger at udbrede den praksis-relation til underviserne også, siger Jens Lautrup Nørgaard, uddannelseschef på EASJ.

EASJ sætter forsøget i gang til januar, og ifølge planen skal de 10 første undervisere sendes i virksomhedspraktik i en uge eller to i efteråret 2013 og foråret 2014. Projektet er støttet af Region Sjælland, og deltagelse af de sjællandske professionshøjskoler under University College Sjælland (UCSJ) og Roskilde Universitet (RUC).

Hvorvidt det eksempelvis betyder, at nogle af RUC's universitetsprofessorer snart ender i virksomhedspraktik kan Jens Lautrup ikke sige noget om, da projektet endnu er i sin vorden.

Men det ville være oplagt, mener man i erhvervslivet, skriver DAGBLADET Roskilde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik