Underskud truer i Høje-Taastrup

Der er taget en god bid af kassebeholdningen i Høje-Taastrup Kommune i den seneste tid. På bare ét år er den sunket fra 306,7 millioner til 50,8 millioner - et fald på 255,9 millioner kroner. Og udsigterne for de kommende år er heller ikke gode. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- På nuværende tidspunkt mangler vi 56 millioner kroner på budgettet for næste år. Det er dybt frustrerende, siger borgmester Michael Ziegler (K).
Den er dog allerede gal i år, hvor byrådet på sit seneste møde måtte vedtage besparelser i år for 17 millioner kroner. Hvor de præcist rammer, er endnu ikke afgjort, men det kommer til at kunne mærkes alle steder, siger borgmesteren.
- Jeg tror, vi ender med at beslutte en såkaldt grønthøster-metode, hvor vi tager lidt alle steder fra, men samtidig forsøger at finde flere målrettede besparelser, siger Michael Ziegler.
Hvordan underskuddet på det kommende budget skal dækkes, ved han endnu ikke, men det bliver ikke med en skattestigning, lover han.
- Vi ville ikke få lov til at hæve skatten. Vi har i Kommunernes Landsforening lavet en skattepulje målrettet de 10-15 kommuner, der er hårdest ramt, og som derfor kan sætte skatten op. Vi er ikke en af dem og ville slet ikke komme i betragtning, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere