Ulvene brød løvernes vanvittige stime

Efter 361 dage som ubesejret i Alka Superligaen tabte FC København onsdag 2-3 til FC Midtjylland i Herning.

For første gang i sæsonen - og for første gang i 361 dage - har FC København tabt en kamp i Alka Superligaen.

Onsdag aften vandt FC Midtjylland på hjemmebane med 3-2 over de nykårede danmarksmestre, som ellers var foran 2-0 i Herning.

Resultatet betyder, at FC Midtjylland kravler op på ligaens tredjeplads. Holdet er to point foran Lyngby, der dog har spillet en kamp færre.

FC Københavns seneste superliganederlag var mod Hobro i sidste sæson. Tidligere på sæsonen har FC København blot tabt to kampe på tværs af alle turneringer, da Leicester og Ajax viste sig for stærke.

At københavnernes første superliganederlag skulle falde onsdag aften, var der ikke meget, som tydede på midt i første halvleg. Her førte holdet 2-0.

FCK bragte sig i front efter 13 minutters spil.

Gæsterne erobrede bolden og satte straks et kontraangreb i gang, der blot få sekunder senere resulterede i, at Peter Ankersen var helt fri i FCM-feltet og kunne score til 1-0.

Peter Ankersen var slet ikke færdig. Bare seks minutter senere scorede han et regulært perlemål, da han langt udefra bankede et frispark op i fjerneste målhjørne og efterlod Johan Dahlin chanceløs i FCM-målet.

Fem minutter før pausen kom midtjyderne tilbage i opgøret på lidt af en tilfældighed.

Jakob Poulsen slog et indlæg, som FCK's Erik Johansson var uheldig at snitte i eget net til en reducering.

I første halvlegs tillægstid skulle hjemmeholdets fans få endnu mere at juble over.

Et indlæg fik lov at passere gennem FCK-feltet og over til André Rømer, der smukt flugtede bolden i det fjerneste målhjørne og dermed sendte holdene til pause med 2-2.

Fem minutter efter pausen var kampen for alvor vendt på hovedet, da Paul Onuachu bragte midtjyderne foran. Nigerianeren satte foden på et fladt indlæg og scorede dermed sit ligamål nummer 15 i denne sæson.

Resten af kampen var præget af intense nærkampe og hårdt spil, der dog ikke resulterede i flere mål.

En ekstra bet var det for FCK, at den dobbelte målscorer Peter Ankersen måtte udgå med en skade otte dage før pokalfinalen mod Brøndby.