Ulovlige lejre indtager Amager Fælled

En stor gruppe mennesker har slået sig ulovligt ned i flere lejre på Amager Fælled. Politiet mener, at grupperne formentlig kommer fra Østeuropa og at grupperne skaffer penge via kriminalitet.

Den normale idyl på Amager Fælled er mange steder forsvundet fra det grønne område. Over de sidste to måneder har flere grupper efterladt et spor af utryghed og massive mængder skrald på fælleden, fortæller TV2/LORRY

Vi har rigtigt mange af de her personer i vores område, og det skaber naturligvis utryghed og det genererer også, har vi mistanke om, en del kriminalitet", siger Politiinspektør Richard Østerlund la Cour, fra Station Amager til TV2/LORRY

Politiet har alene i de sidste 2 måneder registreret over 100 personer i forskellige episoder og hændelser på Amager.

Det er en tendens vi har set i stigende grad gennem de sidste par år, hvor de kommer i større og større grad fra Østeuropa, siger politiinspektøren.

I lejrene flyder det med ødelagte cykler sammen med tøj, madrester, beskidte madrasser og flere steder er der fundet menneskeeskrementer.

Det er meget nedslående. Det er meget kummerlige, uhygiejniske forhold, de lever under. Det er meget trist at se på, lyder det fra Richard Østerlund La Cour.

Nu er politiet gået sammen med Københavns Kommune i et forsøg på at skabe et overblik over omfanget af de ulovlige lejre.

Når vi får oplysninger om nye lejre eller grupper, der har slået sig ned forskellige steder, så registrerer vi hvor det er henne og så har vi et samarbejde med kommunen, hvor vi sørger for at vi kan få lokaliseret stedet og afhentet skraldet, siger politiinspektør Richard Østerlund la Cour

Centerchef for Park og Natur under Teknik- og Miljøforvaltningen I Københavns Kommune, John Pape bekræfter problemet over for TV2/LORRY i dag.

Vi fornemmer en stigning i antallet af disse sager. Vi registrerede blandt andet også en del lignende sager i Ørstedparken sidste år", siger han.

Det er Center for Park og Naturs ansvar at holde øje med om folk overnatter ulovligt på kommunens arealer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere