Ulovlige kopivarer i lufthavnen

Ved en større aktion igennem hele sidste uge har Skat blandt andet fundet en forsendelse med 2,5 ton kopier af kendte tøjmærker i Københavns Lufthavn.

Et stort parti formodet ulovlige kopier af kendte tøjmærker og andre luksusvarer er blevet afsløret ved en aktion i Københavns Lufthavn, oplyser Skat.

Ved aktionen i sidste uge vejede den største forsendelse cirka 2,5 ton og har en skønnet værdi på flere millioner kroner.
Leder af SKATs Task Force Varemærkeforfalskning, Trine Dancygier, er glædeligt overrasket over fangsten.

- Vi har tidligere tilbageholdt mindre forsendelser af kopivarer til samme modtager, og derfor holdt vi godt øje med vedkommendes import af varer, siger Trine Dancygier og fortsætter:
- Men vi havde slet ikke regnet med, at der dukkede så stort et parti op, og det er den største fangst, vi har fået i et stykke tid,
Skat har ikke opgjort de samlede mængder og værdier endnu, og varerne opbevarer nu varerne på et lager, indtil det er afklaret, hvad der skal ske med dem.

Sager om kopivarer bliver typisk løst ved et forlig mellem varemodtageren og rettighedshaverne eller ved Sø- og Handelsrettens dom.

Skat har haft ekstra fokus på kopivarer hele sidste uge og har kontrolleret over 160 containere i Københavns Frihavn. En lang række medarbejdere og SKATs mobile containerskanner har tjekket containerne.

Hver anden af de kontrollerede containere har været igennem skanneren, og hver fjerde container er blevet åbnet, så medarbejderne kunne lave en fysisk kontrol af varerne.

- Vi er primært gået efter forfalsket medicin, men fandt ikke det store, siger aktionsleder Micahel Nielsen.

- Det giver os nogle erfaringer i vores indsats med at jagte falsk medicin, men det betyder bestemt ikke, at vi er færdige med at tjekke containertrafikken. Der importeres stadig forfalsket og ulovlig medicin til Danmark, men meget tyder på, at importørerne prøver at importere medicinen på andre måder, for eksempel i mindre postpakker, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Jyllingevej eksplosion pizzeria

Tre unge mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften med bombe

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere