Ukrainsk spritkaptajn fik fængselsdom

Retten i Helsingør idømte i går en 44-årig ukrainsk kaptajn på et fragtskib en ubetinget fængselsdom for at have stået bag roret med en promille på mindst 2,19 procent på Øresund. Skibet var kun få minutter for at gå på grund ved Helsingør. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: Lorry

Havde det maltetisk indregistrerede fragtskib Wilson Avonmouth fortsat bare fem minutter længere i samme retning, så var det endt med en direkte grundstødning med fare for alvorlig havforurening ved Ellekilde Hage ved Hornbæk kort før midnat 9. oktober i år.

I går blev den 44-årige kaptajn på det 88 meter lange og 12 meter brede tyskejede skib idømt en ubetinget fængselsstraf på en måned, forbud mod at sejle som styrmand eller kaptajn i et år og et seks år langt indrejseforbud i Danmark.

I langt over 20 minutter havde Søværnets Operative Kommando forsøgt at forhindre skibet i at fortsætte den farlige kurs - men uden held. For kaptajnen reagerede ikke på radioopkald, telefonopkald eller skarpt lys fra en tilkaldt redningshelikopter. Først i sidste øjeblik reagerede han på et opkald fra Lyngby Radio - og lød tilsyneladende beruset.

Da Nordsjællands Politi kort efter midnat kom ombord skibet, der er ejet af tyske Boorje Rederei, blev kaptajnen taget med på stationen, og en blodprøve viste en promille med en mindsteværdi på 2,19.

Den 44-årige sømand kunne i retten kunne erkende sig delvis skyldig i anklagerne, og endte med at tage dommen til efterretning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik