Ukraine efterspørger cykler, så Michael har startet en indsamling

Ukraine og byen Lviv har akut brug for cykler efter den russiske invasion.

Mikael Colville-Andersen har en mission.

Byplanlæggeren med speciale i cykel-transport er nemlig blevet kontaktet af myndighederne fra den ukrainske by Lviv, som har bedt om hans hjælp.

Ukraine har nemlig akut brug for cykler.

- De har brug for helt almindelige cykler, som vi har her i Danmark. En damecykel med cykelkurv, ladcykler og børnecykler, siger han til TV 2 Lorry.

Efter Ruslands invasion af Ukraine er mange ukrainere flygtet til grænsebyen Lviv, der ligger på den polske grænse, fordi byen ligger i et relativt roligt område.

Men det har nu skabt trafikkaos. Dels fordi alt for mange har taget deres bil med, og dels fordi den offentlige transport ikke har kapacitet til de mange nye flygtninge.

- De mangler en løsning til, hvordan folk kan komme rundt. Og folk savner deres cykler, som de havde hjemme i de byer, de er flygtet fra. Vi har masser af cykler enten i baggårdene eller som er blevet glemt rundt omkring, siger Mikael Colville-Andersen.

Vil indsamle 2000 cykler

Nu har cykelmanglen i Ukraine fået Mikael Colville-Andersen til at starte indsamlingen Bikes 4 Ukraine. Han håber nemlig, at de cykler, vi alligevel ikke bruger her, vil blive doneret til Ukraine.

- Det er derfor, jeg står op om morgenen. Folk har brug for hjælp, og jeg kan hjælpe dem. I København og på Frederiksberg er der flere cykler, end der er mennesker.

- Vi forstår, at man bruger cykler til at komme rundt, og det har de brug for i Ukraine. De mangler cykler, vi har cykler. Det er så enkelt, uddyber han.

Målet er at sende 2000 brugte cykler fra den danske hovedstad til Lviv og indsamle to millioner kroner, der blandt andet skal bruges til lave en 20 kilometer midlertidig cykelsti i Lviv.

Efter planen skal cyklerne læsses på lastbiler en dag midt i juni med kurs mod Ukraine

- Og så vinker vi, mens de kører mod Ukraine i solnedgangen. For mig er det så menneskeligt at gøre noget godt for dem med det samme. Det er den direkte linje mellem os og dem, det, synes jeg, er smukt, fantastisk og enkelt.


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Roskilde Sygehus

Region: Touren gør det sværere at nå frem til sygehuse

Tour trafik

Beredskab klar til kæmpe indsats: "Liv kommer før cykelløbet"

20170801-165917-L-1920x1280we

Færre kystlivreddere end normalt: "Bliver det godt vejr, er det ikke så sjovt"

frederiksberg hospital visualiseringer

gallerySådan skal det se ud: Frederiksberg Hospital omdannes til ny bydel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere