Uhelbredeligt syge kører festivalgæster rundt

Jens Rønnemoes Pedersen har taget initiativ til Bike4Cure, hvor parkinsonramte kører cykeltaxa på Roskilde Festival.

Foto: TV 2 Lorry

Det er ikke lige til at se det, når Jens Rønnemoes Pedersen træder pedalerne rundt på rickshawen, men han er faktisk en mand med et større formål end at køre gæster rundt på festivalen.

For syv år siden fik han konstateret Parkinsons sygdom, som betød, at han måtte trappe ud af arbejdsmarkedet og til sidst opgive sin ledende stilling hos Vestas.

Man ved ikke meget om sygdommen, og det var derfor, at Jens Rønnemoes Pedersen fik en idé.

Inspireret af den parkinsonramte verdenskendte skuespiller Michael J. Fox, fik han idéen om, at parkinsonpatienter skulle køre cykeltaxaer for at sætte fokus på sygdommen. Og han kunne ikke finde noget bedre sted at gøre det end på Roskilde Festival.

- Man samler omkring 130.000 mennesker her på syv dage. Jeg har altid været meget inspireret af Roskilde Festivalen som en social insitution med de mange initiativer, de har sat i gang. Jeg mener, at det er det perfekte sted at starte sådan et projekt, siger Jens Rønnemoes Pedersen.

Det betyder, at der i år cykler to »limousine-udgaver« af rickshaws rundt og samler festivalgæster op med parkinsonpatienter eller ivrige frivillige, der træder i pedalerne.

Turen koster det, som festivalgæsterne har lyst til at donere til forskning i parkinsonsygdommen.

Og så har det en uvurderlig sideeffekt for Jens Rønnemoes Pedersen.

- Hvis jeg cykler over 40 kilometer på en dag med høj kadence, så kan jeg skære mit medicinforbrug ned tre dage efter, siger Jens Rønnemoes Pedersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?