Ugyldige skilte truer med at fjerne din cykel

Cykelparkering er 'Kun for kunder til postbygningen. Max 1 time. Herudover fjernes cyklen uden ansvar'.

Foto: TV2/ Lorry

Den besked møder alle, som leder efter et sted at efterlade jernhesten i nærheden af posthuset ved Roskilde Station.

Men selv om skilte som dette, der truer med, at din cykel bliver fjernet, er at finde i hver en større by i landet, så går den altså ikke, skriver 24timer. Man kan nemlig ikke fjerne folks cykler og fralægge sig ansvaret.

»Skiltet i sig selv er ikke ulovligt, men skrider man til handling og fjerner en andens cykel, så har man ikke bare et ansvar for cyklen, men også pligt til at underrette ejeren om, hvor cyklen er flyttet hen.

Underretter man ikke ejeren, kan man dømmes for hærværk i henhold til straffelovens §291,« siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi. Han tilføjer, at der ingen parkeringsregler er for cykler, så det med en times parkering holder heller ikke.

Hos Post Danmark Privatkunder siger chef Eva Malene Hartmann til 24timer, at det er et gammelt skilt, som mest er ment som en anmodning om, at man ikke parkerer sin cykel foran posthuset i længere tid.

»Det har selvfølgelig været for at undgå, at der står så mange cykler, at vores kunder ikke kan komme ind på posthuset. Vi kunne naturligvis aldrig komme i tanke om at flytte folks cykler. Det er bare ment som en anmodning. Det er ikke et skilt, vores kunder i dag skal tage så alvorligt. Jeg er ikke bekendt med, at vi har denne slags skilte hængende andre steder mere, men det må vi kigge på. Vi tager nok lige en tur rundt og ser, om vi har det andre steder også, så vi kan få dem fjernet.«

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik