Ugyldige skilte truer med at fjerne din cykel

Cykelparkering er 'Kun for kunder til postbygningen. Max 1 time. Herudover fjernes cyklen uden ansvar'.

Den besked møder alle, som leder efter et sted at efterlade jernhesten i nærheden af posthuset ved Roskilde Station.

Men selv om skilte som dette, der truer med, at din cykel bliver fjernet, er at finde i hver en større by i landet, så går den altså ikke, skriver 24timer. Man kan nemlig ikke fjerne folks cykler og fralægge sig ansvaret.

»Skiltet i sig selv er ikke ulovligt, men skrider man til handling og fjerner en andens cykel, så har man ikke bare et ansvar for cyklen, men også pligt til at underrette ejeren om, hvor cyklen er flyttet hen.

Underretter man ikke ejeren, kan man dømmes for hærværk i henhold til straffelovens §291,« siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi. Han tilføjer, at der ingen parkeringsregler er for cykler, så det med en times parkering holder heller ikke.

Hos Post Danmark Privatkunder siger chef Eva Malene Hartmann til 24timer, at det er et gammelt skilt, som mest er ment som en anmodning om, at man ikke parkerer sin cykel foran posthuset i længere tid.

»Det har selvfølgelig været for at undgå, at der står så mange cykler, at vores kunder ikke kan komme ind på posthuset. Vi kunne naturligvis aldrig komme i tanke om at flytte folks cykler. Det er bare ment som en anmodning. Det er ikke et skilt, vores kunder i dag skal tage så alvorligt. Jeg er ikke bekendt med, at vi har denne slags skilte hængende andre steder mere, men det må vi kigge på. Vi tager nok lige en tur rundt og ser, om vi har det andre steder også, så vi kan få dem fjernet.«

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere