To uger uden togdrift på ny bane – og ja, du skal med togbus

Sporarbejde på den nye bane mellem København og Ringsted betyder, at rejsende fra lørdag og to uger frem skal forberede sig på ændrede tider, færre afgange og togbusser.

Tænker man som rejsende, at man skal en tur med IC-toget mellem Københavns Hovedbanegård og Ringsted via Køge Nord her i den nærmeste fremtid, så kommer man til at vente længe på perronen.

Fra lørdag aften og frem til og med søndag den 4. oktober kører der nemlig ingen tog mellem København, Køge Nord og Ringsted.

Det skyldes, at Banedanmark laver sporarbejde på den nye jernbane, og det påvirker trafikken hen over Sjælland i 16 dage.

Det oplyser DSB på sin hjemmeside.

 

Sporarbejdet betyder, at mange rejsende på tværs af Sjælland skal en tur med togbus eller tage en anden rute, end de er vant til.

Herligheden skydes i gang lørdag med et seks timers brag af en omgang togbuskørsel lørdag aften og nat.

Mens DSB indstiller InterCity-togdriften på København-Ringsted-banen, som går via Køge Nord, og i stedet kører regionaltog til Roskilde via Høje Taastrup, så skal alle rejsende en tog med togbusser på hele strækningen mellem Roskilde og Nyborg på Fyn.

Sådan kører togbusserne den 19. september.
Sådan kører togbusserne den 19. september.
Foto: DSB

Her holder togbusserne:

Siden følger 12 dage fra søndag den 20. september frem til den 1. oktober med færre tog, ændrede tider, ændrede ruter og for nogles vedkomne togbusser.

Mens togdriften altså er indstillet på strækningen København-Køge Nord-Ringsted, så kører InterCity- og InterCityLyn-togene i stedet via Roskilde og Høje Taastrup og standser i Ringsted. Skal man som rejsende mellem Ringsted og Køge Nord, skal man – you’ve guessed it – med togbus. Fra Køge Nord kan man komme ind til København ved hjælp af S-toget.

- Det betyder, at du kan opleve længere rejsetid, færre tog og at skulle rejse med andre tog end normalt, skriver DSB på sin hjemmeside.

Her holder togbussen:

Og nu når vi frem til finalen: En lang weekend mellem den 1. og 4. oktober med togbusser i stedet for tog mellem Roskilde og Korsør og mellem Køge Nord og Ringsted.

Det vil sige, at hvis man skal med tog fra København til Fyn eller Jylland, så kan du køre til Roskilde, hvorefter du skal med bus til Korsør.

Hvad angår turen mellem Køge Nord og Ringsted? Ja. Togbus.

Sådan kører togbusserne i weekenden 1. til 4. oktober.
Sådan kører togbusserne i weekenden 1. til 4. oktober.
Foto: DSB

Her holder togbusserne:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20060814-183343-4-1920x1280we

Nu skal Danmarks travleste togskinner skiftes

ic4.jpg

Nye DSB-tog annonceres: 100 elektriske togsæt er på vej

000_1vo0qs-1920x1265we

Ny og hemmelig knap skal gøre livet lettere for dårligt gående

motorvej

Jubel og vrede over motorveje: 'Vi har kæmpet i 60 år for det her'

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere