Uge Sex med fokus på unges intime grænser

Undervisningsministeren skyder i morgen den landsdækkende Uge Sex i gang på Lergravsparkens Skole på Amager.

De sociale medier fylder meget - særligt hos unge. Og her kan de støde på ubehagelige oplevelser, som de ikke altid ved, hvad de skal gøre ved. For hvad gør man for eksempel, når man som barn eller ung støder på et nøgenbillede af en dreng fra 8. klasse på Snapchat, eller hvis en kun 12-årig pige bliver kaldt en luder på Instagram?

Det sætter den landsdækkende kampagne Uge Sex fokus på, når den fra i morgen ruller hen over landets folkeskoler. Organisationen Sex & Samfund er ansvarlig for kampagnen.

- I år sætter vi fokus på børn og unges intime grænser, når de færdes online og på sociale medier. Jo tidligere vi sætter ind med redskaber til at fornemme, forstå, og respektere hinandens grænser, jo bedre ruster vi børn og unge til at forstå, hvad der er på spil, når man bygger relationer til andre, og jo bedre ruster vi dem til en virkelighed, der både er online og offline, siger Lene Stavngaard, national chef i Sex & Samfund om årets Uge Sex tema.

Uge Sex skydes i gang på Lergravsparkens Skole på Amager af undervisningsminister Merete Riisager.

- Uge Sex tager igen i år et vigtigt emne op og opfordrer både elever, forældre og lærere til at tage del i debatten. En ny evaluering peger på, at der er behov for at sætte fokus på undervisningen i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab i grundskolen, og det arbejde er vi netop gået i gang med. Jeg glæder mig over, at forældrene også er tænkt aktivt med i årets kampagne – det er nemlig ikke kun skolens opgave at ruste børn og unge til tryghed i relationer på sociale medier og i den virkelige verden, lyder det fra hende.Snapchat er meget

Forældrene er dårligt klædt på

Kampagnen retter sig mod børn og ung - men i høj grad også mod deres forældre. Sex & Samfund har hos Voxmeter fået udført en undersgelse, og den viser, at mange forældre ikke føler sig rustet til at tage snakken med børnene om deres intime grænser.

 - Tallene viser med al tydelighed, at vi som forældre synes det kan være lidt svært, akavet eller udfordrende at tage snakken med vores børn om, hvad de oplever på sociale medier, ligesom rigtigt mange også frygter, at deres børn får overskredet sine grænser. Derfor tilbyder vi under årets Uge Sex alle forældre at være med i Den Ultimative Forældredyst, hvor forældre kan klæde sig selv på til at starte snakken, siger Lene Stavngaard, Sex & Samfund.

Quiz på gaden

Uge Sex starter først mandag, men allerede denne weekend har repræsentanter fra Sex & Samfund været på gaden i København, hvor de quizzede med forældre om, hvor godt de forstår det liv, deres børn lever, når de er online.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere