- Vi har haft en vejledningsperiode, siden loven trådte i kraft den 15.
august, men fra årsskiftet er den periode ophørt. Nu kan vi give
et straksforbud, hvis vi ser folk, der ryger indendørs. Herefter
kan politiet eller domstolene rejse en sag med henblik på bøder.
Det er arbejdsgiveren eller restauratøren, der har ansvaret for,
at loven bliver overholdt, siger Tanja Krabbe, der er
projektleder i Arbejdstilsynet.De danske restauratører er samlet
i to forskellige brancheorganisationer, og de er langt fra enige
med hinanden i, hvad loven indtil nu har betydet for deres
medlemmer.- Vi synes, at det er en elendig lov. Der findes store
værtshuse, som har mistet op imod 30-50 procent af deres
omsætning. Men så er der selvfølgelig også små værtshuse, som
har oplevet en øget omsætning, fordi gæsterne gerne må ryge der,
siger Jørgen Kønigshøfer fra brancheforeningen Danmarks
Restauranter og Cafeer.Hos Horesta, som er den største af
landets to brancheforeninger på restaurationsområdet, kender man
derimod til restauranter, som har fået glæde af rygeforbudet.